RSS

Новини навчальних закладів

24.09.2021
ІДУ НД ЦЗ

Випуск слухачів, які залучаються до проведення авіаційного пошуку і рятування в Україні, ліквідації надзвичайних ситуацій із застосуванням авіації

Авіація – це та основа, на базі якої будується мобільність і ефективність діяльності ДСНС на сучасному етапі та в майбутньому. На сьогодні практично жодне завдання з подолання наслідків надзвичайних ситуацій не вирішується без участі авіації. А фахово підготовлений авіаційний персонал суттєво підвищує ефективність її застосування.
24 вересня 2021 року в ІДУ НД ЦЗ відбувся черговий випуск групи слухачів за навчальною програмою підвищення кваліфікації фахівців, які залучаються до проведення авіаційного пошуку і рятування в Україні, ліквідації надзвичайних ситуацій із застосуванням авіації. Категорія слухачів – керівний та оперативний склад Оперативно-координаційних центрів Головних управлінь (управлінь) ДСНС в областях та м. Києві.
Набутий досвід ДСНС щодо упередження і ліквідації надзвичайних ситуацій показує, що фактор часу є вирішальним по ефективності локалізації стихійного лиха або аварії з людськими жертвами. Наявність дієздатної авіації підвищує ефективність та оперативність виконання значної частини завдань, які покладено на ДСНС, і потреба у авіаційному забезпеченні аварійно-рятувальних робіт постійно буде зростати. Така взаємодія досягається відповідною підготовкою сил і засобів, яка передбачає надійно організовану комунікацію між службами, органами управління і аварійно-рятувальними підрозділами, що і передбачено навчальними програмами кафедри авіації та авіаційного пошуку і рятування ІДУ НД ЦЗ.
Слухачами відмічається спрямованість навчального процесу на приведення у відповідність вимогам професійної кваліфікації підготовки фахівців, що залучаються до організації та проведення заходів з авіаційного пошуку і рятування та формування мотивації до постійного самовдосконалення професійної компетентності.
Випускниками висловлено щиру подяку науково-педагогічному складу кафедри, зокрема доценту кафедри кандидату військових наук, доценту Віктору ШЕВЧЕНКУ, старшому викладачеві майору служби цивільного захисту Дмитру ЯДЧЕНКУ, викладачеві старшому лейтенанту служби цивільного захисту Анастасії ЛИТОВЧЕНКО.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» в умовах карантинних обмежень навчання проведено в режимі ONLINE з використанням платформи дистанційного навчання МООDLE.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.