29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

22.09.2021
ІДУ НД ЦЗ

В Інституті проведено науковий семінар з розгляду стану підготовки проєкту національного стандарту щодо термінології збирання статистичних даних про пожежі

22 вересня з дотриманням карантинних обмежень в Інституті державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту під головуванням заступника начальника науково-дослідного центру протипожежного захисту – начальника відділу нормативно-технічного забезпечення, кандидата технічних наук Юрія Фещука проведено науковий семінар науково-дослідного центру протипожежного захисту з розгляду стану підготовки проєкту ДСТУ ISO/TS 17755-2:202Х (ISO/TS 17755-2:2020, IDT) Пожежна безпека. Збирання статистичних даних. Частина 2: Словник термінів, що розробляється у рамках виконання науково-дослідної роботи «Обґрунтування термінології щодо статистичних спостережень за станом із пожежами в Україні» (шифр НДР «Статистика – терміни»).
До участі у роботі семінару було запрошено заступника начальника Інституту з наукової роботи, кандидата наук з державного управління, доцента Віктора Михайлова.
Під час роботи семінару безпосередніми розробниками проєкту національного стандарту було висвітлено результати опрацювання зауважень і пропозицій, що надійшли до його першої редакції; представлено терміни та визначення їх понять, що були доопрацьовані за результатами обговорення в авторському колективі, за пропозиціями членів наукової ради та представників від замовника роботи.
За результатами обговорення науковим семінаром прийнято рішення про готовність проєкту ДСТУ ISO/TS 17755-2:202Х (ISO/TS 17755-2:2020, IDT) Пожежна безпека. Збирання статистичних даних. Частина 2: Словник термінів до розгляду на науковій раді Інституту, а також визначено подальші кроки, направлені на належне завершення роботи по направленню проєкту національного стандарту до Національного органу стандартизації (ДП «УкрНДНЦ»).

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua