https://www.high-endrolex.com/10 У ЧІПБ відкрили тренінговий центр підготовки з надання домедичної допомоги | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.04.2021
ЧІПБ НУЦЗУ

У ЧІПБ відкрили тренінговий центр підготовки з надання домедичної допомоги

28 квітня в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України відбулося відкриття тренінгового центру підготовки з надання домедичної допомоги.

Навчання в центрі буде проводитися з курсантами та студентами ЧІПБ відповідно до програми з домедичної підготовки «Перший на місці події». 

По завершенню навчання складається іспит з теоретичної та практичної частини.

Тренінговий центр обладнаний сучасними тренувальними манекенами  та різним медичним обладнанням, за допомогою  яких вихованці інституту відпрацьовуватимуть найбільш оптимальні та ефективні прийоми проведення серцево-легеневої реанімації, зупинки кровотечі, накладання пов’язок, транспортної іммобілізації та інше.

Начальник інституту Віктор Гвоздь відзначив важливість функціонування тренінгового центру в навчальному закладі, наголосивши на тому, що навчання курсантів та студентів дасть змогу фахово підготувати майбутніх фахівців до виконання завдань різної складності».

У рамках заходу відбулося практичне відпрацювання надання домедичної допомоги постраждалим при виникненні НС на фантомах та манекенах. Участь у цьому взяли співробітники, курсанти інституту, представники Черкаської медичної академії, працівники із навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД, представники із ГУ ДСНС у Черкаській області. Учасники переглянули демонстрацію обладнання та роботи медичного автомобіля «Reno» та «САРМ».

Цього дня відбувся і круглий стіл «Екстренна медична допомога постраждалим в умовах надзвичайної ситуації», який організували представники кафедри організацї заходів цивільного захисту.

По завершенню усі отримали відповідні сертифікати.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10