RSS

Новини навчальних закладів

21.04.2021
ЛДУ БЖД

В Університеті проведено конференцію ад’юнктів «Сучасні методи проведення наукових досліджень в галузі безпеки життєдіяльності»

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності було проведено конференцію ад’юнктів «Сучасні методи проведення наукових досліджень в галузі безпеки життєдіяльності». До заходу, що організувала доктор технічних наук, професор кафедри прикладної математики і механіки, полковник служби цивільного захисту О. Васильєва, в Teams під’єднались усі ад’юнкти нашого університету, їх наукові керівники, начальник ад’юнктури Ю. Копистинський, заступник начальника ППІП та ТБ І. Паснак та представники науково-педагогічного складу університету.
Під час проведення конференції було проведено аналіз процесу наукових досліджень, і можна було зауважити, що вони поділяються на дві групи: 1) наукові дослідження, які виконуються з використанням основних положень теоретичного характеру; 2) наукові дослідження, які виконуються з використанням результатів експериментальних досліджень. Перший напрямок роботи вимагає розроблення принципових схем процесу або системи з наведенням всіх необхідних вхідних чинників, а також використання відповідних математичних методів для розв’язування поставленої задачі. У другому напрямку роботи, крім розроблення принципових схем процесу або системи, з наведенням всіх необхідних вхідних чинників, необхідно для отримання результатів виконати комплекс експериментальних досліджень, результати яких обробити з використанням певних математичних методів. Перший напрямок роботи дуже складний та вимагає значних знань як дослідника, так і наукового керівника цієї роботи. Крім цього, результати теоретичних досліджень повинні бути підтверджені результатами експериментальних досліджень.
Також було відзначено, що до головних напрямів науково-дослідних робіт ЛДУ БЖД, які пов’язані з безпекою життєдіяльності, можна віднести:
1. Пошук та розроблення ефективних методів і засобів протипожежного захисту об’єктів з урахуванням пожежних ризиків.
2. Розробка математичних моделей надзвичайних ситуацій з оцінкою процесу розвитку та поширення.
3. Моделювання адаптивних систем управління життєвим циклом програмного забезпечення у динамічному оточенні.
4. Формування життєстійкості майбутніх фахівців в галузі безпеки людини в процесі професійної підготовки.
5. Створення математичних моделей і алгоритмів ліквідації надзвичайних ситуацій з використанням інформаційних технологій.
6. Розробка нових економічних вогнегасних речовин.
7. Розробка заходів для забезпечення екологічної безпеки зовнішнього середовища.
8. Розробка оптимальних методів і моделей успішної евакуації людей у надзвичайних ситуаціях.
9. Наукові дослідження та їх практична реалізація при оптимізації роботи підрозділів ДСНС.
Заслухали доповіді Олени Васильєвої, Юлії Кордунової, Ксенії Березяк, Івана Адольфа, Владислава Шуригіна та Олега Ковальчука.
Спілкування під час конференції було спрямовано на ознайомлення з сучасними методами виконання наукових досліджень та методами математичного оброблення результатів цих досліджень.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.