https://www.high-endrolex.com/10 Ад‘юнкти ЛДУБЖД провели дослідження у науково-дослідній лабораторії екологічної безпеки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.04.2021
ЛДУ БЖД

Ад‘юнкти ЛДУБЖД провели дослідження у науково-дослідній лабораторії екологічної безпеки

У структурі нашого Університету з 2014 р. працює науково-дослідна лабораторія екологічної безпеки (НДЛ ЕБ ЛДУ БЖД), яка атестована ДП «Львівстандартметрологія» на право виконання вимірювань у сфері метрологічного нагляду (свідоцтво № РЛ 127/17 від 14.11.2017 р.).
Відповідно до галузі атестації, наша лабораторія може виконувати лабораторні дослідження параметрів атмосферного повітря та промислових викидів, природних та стічних вод, ґрунтів та відходів. Такі дослідження є дуже актуальними у наш час, в умовах непростої екологічної ситуації. 
На базі лабораторії проводять дослідження не тільки штатні працівники, а й курсанти, студенти, магістри та ад’юнкти. Зокрема, при кафедрі екологічної безпеки нашого Університету з 2015 р. відкрито ад’юнктуру за спеціальністю 21.06.01 -  «Екологічна безпека». 
Ад’юнкти Катерина Король, Владислав Шуригін, Конанець Роман даної спеціальності провели такі дослідження за тематикою своїх дисертаційних досліджень, а саме вивчення антропогенного впливу прибережних міст р. Прут на якість річкової води (ад. Богдан Бойчук); екологічний моніторинг сміттєзвалищ туристично-рекреаційного комплексу Львівської області (ад. Катерина Король); вплив нафтового забруднення на різні типи ґрунтів та моделювання цих процесів (ад. Владислав Шуригін); вдосконалення процесів сорбційного очищення стічних вод від важких металів (ад. Роман Конанець) та поверхнево-активних речовин (ад. Ірина Федів) за допомогою природних сорбентів та ін.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10