29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

04.03.2021
НУЦЗУ

Науковця Національного університету цивільного захисту України заохочено державною нагородою

4 березня у Залі Колегії ДСНС Голова Служби Микола Чечоткін вручив особовому складу державні нагороди. Він наголосив, що керівництво країни високо цінує працю багатотисячного колективу і не залишає без уваги тих, хто боронить державу від надзвичайних подій. Про це повідомляє офіційний сайт Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Так, Указом президента України Володимира Зеленського, за мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час ліквідації надзвичайних ситуацій та зразкове виконання службового обов’язку, орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено Олександра Тімченка - головного наукового співробітника Національного університету цивільного захисту України.
Полковник служби цивільного захисту у відставці Тімченко Олександр Володимирович у 2006 році на запрошення керівництва Національного університету цивільного захисту України прибув на службу до МНС України переводом з Міністерства внутрішніх справ і як провідний фахівець у галузі психології був призначений на посаду начальника єдиної в міністерстві науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології, створеної на той час в університеті. В короткий термін Тімченко А.В. зумів на високих науковому на організаційному рівнях налагодити роботу лабораторії, завоювати професійний авторитет, проявити себе у практичній діяльності з надання екстреної психологічної постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій. Колектив лабораторії на чолі з полковником Тімченком О.В. побував практично в усіх осередках надзвичайних ситуацій з трагічними наслідками, які сталися в Україні протягом 2007-2011 років, де подавалась невідкладна та кваліфікована екстрена психологічна допомога.
Професор Тімченко О.В. – провідний учений у вітчизняній науці у галузі екстремальної та кризової психології, він має високий авторитет серед науковців близького та далекого зарубіжжя. Особисто підготував 13 учених, які успішно захистили докторські та кандидатські дисертації. У грудні 2010 року звільнився зі служби за станом здоров’я. Має статус ліквідатора 1 категорії та статус інваліда війни 3 групи у зв’язку з тим, що хвороба пов’язана з ліквідацією ним наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Маючи науковий ступінь доктора психологічних наук, вчене звання професора, Тімченко О.В. продовжує плідно працювати в університеті на посаді головного наукового співробітника лабораторії.

Прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua