RSS

Новини навчальних закладів

09.02.2021
НУЦЗУ

В НУЦЗУ побачила світ нова монографія

В Національному університеті цивільного захисту України побачила світ нова монографія “Прогнозування надзвичайних ситуацій, які викликані пожежами, в радіоактивно-забруднених лісових масивах України з використанням розвідувальних безпілотних літальних апаратів”, авторами якої є Т.В. Качур, М.М. Дівізінюк, О.В. Азаренко, В.О. Собина, Д.В. Тарадуда.
Монографія присвячена вирішенню важливого наукового завдання в галузі цивільного захисту – прогнозування надзвичайних ситуацій, викликаних пожежами радіоактивно-забруднених лісів України, з використанням розвідувальних безпілотних літальних апаратів.
У монографії проведено аналіз літературних та інформаційних джерел, на підставі якого визначено, що радіоактивне забруднення територій призводить до накопичення радіоактивних речовин різними видами флори і фауни, особливо лісовими масивами, які потрапили в зону радіоактивних викидів, пожежі в яких є одним із джерел забруднення атмосфери радіоактивними речовинами. Розглянуто основні етапи розвитку лісових пожеж, характерних для лісових масивів різних регіонів України, в горах і на рівнинах. Розроблено математичну модель запобігання надзвичайним ситуаціям природного і терористичного характеру, викликаних пожежами радіоактивно-забруднених лісових масивів. Запропоновано методику прогнозування надзвичайних ситуацій, викликаних пожежами радіоактивно-забруднених лісів України з використанням розвідувальних безпілотних літальних апаратів.
 Монографія розрахована на здобувачів вищої освіти другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти, наукових та науково-педагогічних працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, всіх, хто цікавиться проблемами забезпечення цивільного захисту.


Прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.