28.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

21.01.2021
ЧІПБ НУЦЗУ

Представники ЧІПБ в режимі відеоконференції взяли участь у засіданні Науково-технічної ради ДСНС України

20 січня в режимі відеоконференції представники Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України взяли участь у засідання Науково-технічної ради Державної служби України з надзвичайних ситуацій за темою «Про наукове забезпечення діяльності ДСНС України у 2020-2021 рр.».
Під час роботи Науково-технічної ради були розглянуті питання щодо наукового забезпечення діяльності ДСНС України у 2020 році, основних результатів наукових досліджень та проблем при організації їх виконання, стану впровадження результатів науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт, введення до паспорту бюджетної програми додаткового напряму використання коштів державного бюджету «Науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи у сфері цивільного захисту», розроблення «Методики планування, обліку і калькулювання собівартості науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт в ДСНС України». Заступник начальника інституту з навчальної та наукової роботи Олександр Тищенко представив основні результати та здобутки колективу ЧІПБ за напрямком наукової діяльності у 2020 році та взяв участь в обговоренні основних питань.
У ході засідання були визначені пріоритети та завдання щодо забезпечення наукової діяльності ДСНС України та розглянуто План наукової і науково-технічної діяльності ДСНС України на 2021 рік.
Традиційно Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України бере активну участь у виконанні науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт на замовлення департаментів ДСНС України. Так у 2020 році були виконані і здані Замовникам-департаментам 2 науково-дослідні роботи, що виконувалися науковцями інституту, а саме: «Розробка розрахункового методу оцінки межі вогнестійкості будівельних конструкцій кабельних тунелів» (Замовник - Департамент запобігання надзвичайним ситуаціям) та «Розробка рекомендацій щодо відбору проб для контролю небезпек хімічного та радіоактивного походження» (Замовник - Департамент організації заходів цивільного захисту). Також у План наукової і науково-технічної діяльності ДСНС України на 2021 рік від інституту увійшли 2 наукові роботи, а саме: дослідно-конструкторська робота «Удосконалення інформаційно-аналітичної системи для здійснення моніторингу за впровадженням інженерно-технічних заходів цивільного захисту» (Замовник – Департамент організації заходів цивільного захисту; головний виконавець – ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля НУЦЗ України) та науково-дослідна робота «Обгрунтування Методики розрахунку параметрів легкоскидних конструкцій для вибухопожежонебезпечних приміщень» (Замовник - Департамент запобігання надзвичайним ситуаціям; головний виконавець – ІДУ НД ЦЗ, співвиконавець - ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля НУЦЗ України).

 


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua