https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 19.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

31.12.2020
ІДУ НД ЦЗ

Привітання виконуючого обов'язки начальника ІДУ НД ЦЗ з нагоди Нового 2021 року та Різдва Христового!

Шановні колеги! Дорогі однодумці!

У кожної людини є два свята – день народження та Новий рік, коли кожен із нас підводить підсумки відповідного періоду свого життя. Всі ми усвідомлюємо, що цей рік був непростим і вимагав напруженої роботи та підтримки один одного.

Не так давно, 5 лютого поточного року, Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 49 "Про утворення Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту", яка стала точкою відліку нашої спільної праці. Дві установи – Інститут державного управління  у сфері цивільного захисту та Український науково-дослідний інститут цивільного захисту об’єдналися в один колектив. Від самого початку було зрозуміло, що буде не легко. Ми поставили перед собою чітку ціль – максимально зберегти всі напрацювання двох установ, а насамперед – працівників. Оскільки за кожним із нас стоять рідні та близькі.

Це був перший виклик для кожного із нас.

Однак пандемія коронавірусу, яка охопила весь світ, невпинно почала диктувати свої правила життя.

Колектив Інституту не просто зумів адаптуватися до нових умов, а й зберегти, примножити, зміцнити наш освітній та науковий потенціал. Невпинно крок за кроком приймалися адміністративні, освітні, наукові та матеріально-технічні рішення. В стислі терміни затверджена нормативна база новоствореного Інституту, сформовано основний колегіальний орган управління нашого закладу освіти – Вчену раду ІДУ НД ЦЗ, а також Методичну раду, Наукову раду, Раду трудового колективу, Раду зборів осіб начальницького складу. Оперативно переоформлено ліцензії Міністерства освіти і науки на освітню діяльність; отримано атестат про акредитацію науково-дослідного центру «ПОЖЕЖНА БЕЗПЕКА» та Сертифікат визнання вимірювальних можливостей спеціальної випробувальної лабораторії Інституту.

Нами колегіально вирішено всі зусилля направити на стабілізацію національного надбання держави – пожежно-випробувального полігону Інституту. Адже саме тут проводяться дослідження та випробування, саме тут розташоване обладнання й установки для експериментів. Я розумію, що всі ми потребуємо кращого матеріально-технічного обладнання. Але першочерговим нашим завданням було створення комфортних умов для кожного працівника полігону.

За тих умов, в яких опинився Інститут, країна та світ у цілому, я хочу звернутися до кожного з вас, хто своєю щоденною працею робить та продовжує робити вагомий внесок у розвиток нашого Інституту. Сьогодні я хочу подякувати усьому колективу Інституту за плідну, самовіддану працю, незламність духу, сумлінність у роботі, відданість обраній справі, високі результати і значні здобутки на напрямках освітньої, наукової, адміністративної діяльності та матеріально-технічного забезпечення.

Сьогодні, як ніколи, розвиток науки відіграє важливу роль у творенні нашого майбутнього. Високий рівень науково-технічного потенціалу, створення нових прогресивних технологій та новаторських ідей є одним із основних факторів розвитку всіх сфер діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Наш внесок у наукову скарбницю збагачує інтелектуальний потенціал служби та всієї країни.

На сьогодні науковий потенціал Інституту складають 15 докторів наук та 48 кандидатів наук, серед яких налічується 7 професорів та 25 доцентів.

Професійна діяльність нашого науково-педагогічного колективу дає  змогу набуття практичних навичок із питань цивільного захисту, суттєво підвищувати ступінь готовності органів управління до дій на випадок аварій чи стихійного лиха на державному, регіональному та місцевому рівнях, шляхом забезпечення здобуття керівними кадрами і фахівцями спеціальних знань та умінь, необхідних для виконання завдань, покладених на єдину державну систему цивільного захисту.

Я впевнено можу сказати, що сьогодення Інституту  – це потужний освітній та науково-технічний потенціал, когорта видатних науковців, що створюють професійний імідж нашого навчального закладу, своїми високими здобутками сприяють зростанню його авторитету та впровадженню передових ідей у сфері цивільного захисту.

Нині перед нами постають нові виклики та завдання, і я щиро вірю, що ми гідно їх подолаємо, адже якщо ти з ІДУ НД ЦЗ, то жодні перешкоди не мають значення. І я впевнений, що спільними зусиллями нам вдасться здійснити найсміливіші ідеї, утвердити та реалізувати всі задуми.

Прийдешній Новий рік буде роком Білого Металевого Бика, який благословенно відноситься до відданих своїй справі, працьовитих, чесних та відповідальних людей. І саме такими є ми з вами.

Шановні колеги, бажаю нам добробуту, наснаги, віри у професійне майбутнє нашої установи, нових творчих досягнень, наукового прогресу, самореалізації та сили духу. А головне – міцного здоров’я вам і вашим рідним, а все інше спільними нашими зусиллями обов’язково реалізується. Адже наш девіз це «Єдність та персональна відповідальність».

З новим, прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим!

 

З повагою

Виконуючий обов’язки начальника Інституту,

доктор наук з державного управління, професор,

Заслужений лікар України  

                                                                                                     Петро ВОЛЯНСЬКИЙ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10