https://www.high-endrolex.com/10 Практичні заняття у тренінговому центрі рятувальних робіт | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.12.2020
ЛДУ БЖД

Практичні заняття у тренінговому центрі рятувальних робіт

Протягом тижня у тренінговому центрі рятувальних робіт було проведено низку занять з курсантами Університету, зокрема:

• кафедрою експлуатації транспортних засобів та пожежно-рятувальної техніки проведено практичні відпрацювання процесу деблокування (порятунку) потерпілого з автомобіля-трансформера на базі шасі «Тойота Авенсіс», а також вивчення конструктивних особливостей роботи системи пасивної безпеки та газобалонного обладнання автомобіля на базі тренажера («Мерседес Бенц»).

• кафедрою промислової безпеки та охорони праці проводились практичні заняття з навчальної дисципліни «Медицина надзвичайних ситуацій». Курсанти надавали невідкладну домедичну допомогу постраждалим у ДТП при:

➢ черепно-мозковій травмі;

➢ переломі грудини;

➢ забої коліна;

➢ перелому променевої кістки.

Постраждалому в стані клінічної смерті проводилась серцево-легенева реанімація.

• кафедрою цивільного захисту та комп’ютерного моделювання екогеофізичних процесів проводилися практичні заняття з роботою гідравлічного та пневматичного аварійно-рятувального інструмента із використанням новаційних тренажерів:

➢ тренажер для відпрацювання вправ з пневматичним аварійно-рятувальним інструментом;

➢ тренажер «Дженга».

• кафедрою спеціально-рятувальної підготовки та фізичного виховання проводилися практичні заняття з дисципліни «Пожежно-рятувальна підготовка». Курсанти підіймалися по скелелазному стенді, відпрацьовуючи елементи, що базуються на подоланні природних перешкод у гірській місцевості. Переміщувалися по вертикальних мотузках з використанням верхолазного спорядження зі зміною напряму руху ‒ зі спуску на підйом і навпаки. Наводили навісні мотузкові переправи за допомогою поліспастних систем різної кратності, з подальшим рятуванням постраждалих різними способами, в залежності від ступеня травмування. Проводили рятування потерпілих з підвісних крісельних канатних доріг різними способами при аварійних режимах роботи. Заняття у тренінговому центрі рятувальних робіт збагачують практичний досвід роботи з верхолазним спорядженням, покращують навички самостійної та командної роботи під час проведення рятувальних робіт, а також надають можливість психологічно адаптуватися до дій в екстремальних умовах.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10