https://www.high-endrolex.com/10 В інституті післядипломної освіти завершили підвищення кваліфікації офіцери ДСНС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.12.2020
ЛДУ БЖД

В інституті післядипломної освіти завершили підвищення кваліфікації офіцери ДСНС

11 грудня 2020 року склала іспит завершальна у 2020 році група з підвищення кваліфікації та спеціалізації осіб середнього та начальницького складу служби цивільного захисту ДСНС України. Навчання проводилося для офіцерів, які представляли 8 посадових категорій.
Метою підвищення кваліфікації у сфері цивільного захисту є забезпечення професійної та функціональної компетентності співробітників ДСНС України, створення умов для реалізації суспільних і державних потреб у професійно підготовлених, спроможних працювати за особливих обставин фахівцях, їх самореалізації. 
В цілому у 2020 році в інституті післядипломної освіти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності на підвищення кваліфікації  та спеціалізацію із практичних підрозділів ДСНС було скеровано 368 офіцерів, що представляли понад 100 посадових категорій.
Особливістю цьогорічного  підвищення кваліфікації є те що, розпочинався рік у звичному режимі, а потім у зв’язку із карантинними заходами навчання проводилося спочатку у комбінованому режимі із використанням засобів дистанційного навчання, а завершення навчання, на виконання окремого доручення голови ДСНС (вих. В-175 від 26.10.2020 р.), - відбувалося повністю дистанційно.
Для реалізації вищевказаної  мети були проведені  теоретичні заняття щодо змін у законодавстві, вивченні новітніх технологій по виявлені та ліквідації надзвичайних ситуацій,  проводився аналіз типових помилок, що припускають підрозділи із використанням лекційних матеріалів, які розміщені у навчальному середовищі «Віртуальний університет», а також проводилися відео заняття за допомогою платформи Microsoft Teams. Практичні заняття проводилися на навчально-тренувальному полігоні Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, в рамках проведення цих занять виконувалося відпрацювання ліквідації надзвичайних ситуацій на Багатофункціональному  тренажері практичної підготовки рятувальників контейнерного типу, вогневому та газовому модулях, де слухачі мали змогу ознайомитися із сучасною методикою проведення занять на вогневому та газовому модулях і безпосередньо взяти участь у ліквідації пожежі у вогневому модулі, а також було удосконалено навички по організації аварійно-рятувальних робіт при ліквідації аварії на хімічно небезпечних об’єктах та при  ДТП, також проводилося заняття по  рятуванню потерпілих в колодязях, шахтах, за допомогою спеціального рятувального спорядження, відпрацьовано порядок розгортання рятувальної триноги, наведення системи поліспастів та страховки.  Дані заняття дають змогу формувати практичні вміння і застосувати їх для практичної діяльності в підрозділах ДСНС України.
Варто зазначити, що адміністрація Університету постійно покращує та вдосконалює матеріально-технічну платформу задля оптимізації та комфортного навчання, проживання здобувачів вищої освіти, тому цього річ також покращилися умови для проведення занять на навчально-тренувальному полігоні Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10