RSS

Новини навчальних закладів

03.12.2020
ІДУ НД ЦЗ

Інновації в навчальному процесі кафедри авіації та авіаційного пошуку і рятування

 

У світі вся система освіти, від початкової до вищої, набуває певної трансформації в період ізоляції нового коронавірусного захворювання 2019 року (COVID-19). Відповідно освітній процес в ІДУ НД ЦЗ організовано з дотриманням протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50.

Пандемія — новий виклик, але завдання закладів освіти полягає в тому, щоб створити всі умови, при яких слухачі зможуть отримувати якісні знання у повному обсязі, як це було раніше, щоб зберігалася цілісність процесу.

Пандемія, водночас, змусила переглянути основні моменти онлайн-навчання в освіті, а також те, як існуючі ресурси освітніх установ можуть допомогти перетворити формальну освіту в онлайн за допомогою віртуальних класів та інших онлайн-ресурсів.

Колективом кафедри авіації та авіаційного пошуку і рятування Інституту впроваджено низку навчальних інноваційних технологій – такий підбір операційних дій викладача зі слухачем, у результаті яких суттєво поліпшується мотивація слухача до навчального процесу, тобто змінюються потреби у навчанні і зацікавленість, навчання стає життєвою цінністю.

Реалізуються активні форми навчання і нестандартні підходи до проблем навчального процесу. Викладачі кафедри спрямовують свою діяльність на розробки і застосування таких форм, методів і засобів навчання, які б сприяли підвищенню пізнавального інтересу слухачів, активності, творчості в одержанні знань і навичок та подальшого їх використання на практиці. Формування знань йде тим  успішніше, чим вища активність тих, кого навчають.

У процесі вивчення спеціальних дисциплін з авіаційного пошуку і рятування впроваджено тренінги та ділові ігри, які застосовуються з дослідницькою метою, навчальними цілями щодо реальної діяльності за штатними посадами слухачів. Основою для тренінгу чи ділової гри є теоретичний матеріал, який дає можливість програти практично будь-яку конкретну ситуацію. Гра дозволяє з’єднати знання та навички перетворити знання з передумови до дій у самій дії. Тренінги (ділові ігри), які розробленні під конкретні ситуації, вводять слухачів у сферу виробничої діяльності, виховують у них здатність оцінювати реальну ситуацію авіаційної події, знаходити рішення стосовно удосконалення ефективності ліквідації її наслідків.

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.