RSS

Новини навчальних закладів

18.09.2020
ІДУ НД ЦЗ

Черговий випуск слухачів системи авіаційного пошуку і рятування України

18 вересня 2020 року в ІДУ НД ЦЗ відбувся черговий випуск слухачів за навчальною програмою підвищення кваліфікації фахівців, які залучаються до проведення авіаційного пошуку і рятування в Україні, ліквідації надзвичайних ситуацій із застосуванням авіації. Категорія слухачів – керівний та оперативний склад територіальних Головних управлінь (управлінь) ДСНС в областях та м. Києві.

Керівник навчальної групи – завідувач кафедри авіації та авіаційного пошуку і рятування кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Володимир ХИЖНЯК.  

По закінченню навчання у ході проведення круглого столу випускниками відмічено, що виконання завдань з авіаційного пошуку і рятування, пожежогасіння лісових (ландшафтних) масивів, які авіація ДСНС здійснює у тісній взаємодії з роботою підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, якісна ліквідація масштабних надзвичайних ситуацій та їх наслідків неможлива без організації тісної взаємодії авіації з наземними силами та засобами.

Така взаємодія досягається відповідною підготовкою сил і засобів, яка передбачає надійно організовану комунікацію між службами, органами управління і аварійно-рятувальними підрозділами, що і передбачено навчальними програмами.

Також випускниками висловлено подяку науково-педагогічному складу кафедри, зокрема викладачам кандидату військових наук, доценту Віктору ШЕВЧЕНКУ, старшому лейтенанту служби цивільного захисту Анастасії ЛИТОВЧЕНКО.

Посвідчення державного зразка випускникам вручили заступник начальника інституту з навчальної полковник служби цивільного захисту кандидат технічних наук, доцент Сергій ЄРЕМЕНКО та заступник начальника навчального відділу майор служби цивільного захисту Ольга БІЛЯЄВА.

Освітній процес в Інституті було організовано з дотриманням протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.