28.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

27.07.2020
ІДУ НД ЦЗ

Науковці Інституту взяли участь у семінарі

24 липня науковці науково-випробувального центру Інституту державного управління та наукових досліджень з цивільного захисту Тарас Скоробагатько та Сергій Новак  взяли участь у семінарі на тему: “Актуальні питання щодо перехідного періоду на гармонізовані європейські стандарти щодо методів випробувань на вогнестійкість”, який був ініційований Громадською спілкою “Союз інженерів протипожежної безпеки”. Серед учасників заходу були й представники випробувальних лабораторій та виробників вогнезахисних матеріалів.

Під час семінару обговорили питання щодо перспектив впровадження в Україні трьох основоположних європейських стандартів (EN 1363, 1-3 частини), які встановлюють загальні вимоги до методів випробувань будівельних конструкцій на вогнестійкість, альтернативні та додаткові процедури випробувань й метод верифікації вогневих печей. Також учасники заходу детально розглянули основні положення європейського стандарту EN 16623, який визначає вимоги і характеристики реактивних покриттів для вогнезахисту металевих поверхонь.

Отримана в ході семінару інформація у подальшому буде використана під час виконання науково-дослідних робіт, пов’язаних із впровадженням в Україні європейських методів оцінювання вогнестійкості будівельних конструкцій.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua