RSS

Новини навчальних закладів

22.04.2020
ЧІПБ НУЦЗУ

Дистанційне навчання в ЧІПБ

Для створення централізованого підходу для організації дистанційного навчального процесу з усіма категоріями здобувачів вищої освіти співробітниками навчально-методичного відділу та науково-педагогічними працівниками було створено та розміщено на сайті інституту форми реєстрації здобувачів ( http://chipb.ddns.net/forms/students_form/) та викладачів ( http://chipb.ddns.net/forms/professors_form/).

Навчальним закладом було придбано службовий домен для впровадження освітніх додатків Google Gsuite та отримано підтвердження від офісу Google у м. Нью-Йорк (США) розширення функціоналу до версії PRO.
На основі здобутих реєстраційних даних усі викладачі та здобувачі створили облікові записи на платформі Google, для роботи у додатку Google Classroom.
За допомогою Google Classroom викладач має можливість:
• Розповсюджувати оголошення та розклад дистанційних занять серед здобувачів;
• Поширювати навчально-методичні матеріли, розміщуючи їх на хмарному сховищі Google Drive;
• Видавати та отримувати до перевірки різнопланові домашні завдання;
• Проводити онлайн-тестування здобувачів;
• Оприлюднювати оцінки здобувачів за виконані завдання.

 

 

 

Основою формою дистанційного навчання є проведення онлайн занять.
Ця задача більшістю викладачів реалізована за допомогою сервісу для онлайн вебінарів – Zoom, а також сервісу Google Hangouts Meet.
Безкоштовна версія Zoom надає можливість викладачу приєднувати до конференції до 100 учасників. Максимальний термін безкоштовної сесії – 1 академічна година. Після закінчення сесії, можна пошири нове запрошення і продовжити заняття. Сервіс Meet дозволяє створювати онлайн конференції для власників корпоративних аккаунтів без обмеження часу.
У процесі заняття викладач може оприлюднити мультимедійну презентацію та будь-які інші навчальні матеріали, задавати запитання та приймати відповіді від учасників конференції. Додаток надає можливість робити запис заняття, який викладачі розповсюджують у групах здобувачів для тих, хто не мав можливості приєднатися до уроку.
Ця ж програма використовується для організації індивідуальних консультацій та складання (перескладання) попередніх тем.
Для дистанційних тестувань використовується платформа Google Forms та додаток Timify.me, що дозволяє формувати індивідуальні посилання для кожного здобувача освіти, контролювати хід виконання тесту та обмежувати час проходження завдань.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.