29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

04.11.2019
НУЦЗУ

Навчання вихованців НУЦЗУ-водолазів на курсах рятувальної та спеціальної підготовки

Перед тим, як розпочати практичні занурення під воду, всі курсанти, студенти та слухачі навчальної групи пройшли спеціалізовану медичну комісію, впродовж місяця займались теоретичною підготовкою та склали залік на допуск до спусків.
Наразі проходять заняття із теоретичних дисциплін, серед яких - основи безпеки водолазної справи, фізіологія та медицина, водолазні спорядження та техніка, методи виконання робіт. Вся зазначена теорія доповнюється практичними діями під водою.
Курси триватимуть три місяці. За час навчання кожен курсант повинен відпрацювати не менше 12 спускових годин у автономних та шлангових спорядженнях відкритої схеми дихання і у вентильованому скафандрі.
Навчальна група складається із 15 осіб. Серед них – 9 курсантів других, третіх, четвертих курсів, а також студент НУЦЗУ, службовці аварійно-рятувальних загонів із різних областей України, представники інших відомств. Водолазній справі навчається і одна дівчина – Дарина Бачал, курсантка 3 курсу факультету оперативно-рятувальних сил НУЦЗУ, майбутній хімік-технолог ДСНС, приїхала на навчання до Харкова із Сумської області. Дарина – чемпіон України серед юнацтва з тхеквондо. Як каже сама, на водолазні курси пішла з метою розширення навичок рятувальної підготовки.
По закінченню навчання слухачі курсів складуть теоретичні та практичні іспити для отримання кваліфікації - «Водолаз 3-го класу І-ІІ групи спеціалізації робіт».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Керівник занять з водолазної підготовки - Валерій Бондарь, водолазний спеціаліст, викладач курсів рятувальної та спеціальної підготовки НУЦЗУ
Лариса Кошеварова, НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua