29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

18.10.2019
НУЦЗУ

Співробітник НУЦЗУ став учасником міжнародної науково-практичної конференції

17 жовтня у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Особливості застосування антикорупційного законодавства: від розслідування до вироку суду», співорганізатором якої виступила Громадська рада при МВС України.. У конференції взяв участь начальник сектора з питань запобігання та виявлення корупції Національного університету цивільного захисту України Станіслав Скляров.
На заході також були присутніми голова Громадської спілки «Центр запобігання та протидії корупції», голова Громадської ради при МВС України, член Колегії МВС України Володимир Мартиненко, начальник відділу запобігання корупції Управління запобігання корупції та проведення люстрації МВС України Сергій Яременко, начальник ГУ НП в Харківській області Валерій Сокуренко, старший радник з питань боротьби з корупцією Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Джозеф Гюлай, координатор Регіонального представництва КМЄС у м. Харкові Роберт Жулкєвскі, голова Кримінологічної Асоціації України, перший ректор ХНУВС Олександр Бандурка, представники правоохоронних органів, закладів вищої освіти України та зарубіжних держав.
На засіданні зазначили, що наукове дослідження корупції як негативного соціального феномена, його кризового характеру, а також місця у механізмі злочинної діяльності та заходів протидії є злободенним для українського суспільства питанням.
Голова Громадської ради при МВС України, голова Громадської спілки «Центр запобігання та протидії корупції» Володимир Мартиненко наголосив, що проведення цього заходу є надзвичайно своєчасним, адже активізація пошуку шляхів удосконалення взаємодії правоохоронних органів України та органів юстиції набуває все більшої актуальності.
Координатор Регіонального представництва КМЄС у м. Харкові Роберт Жулкєвскі у своєму виступі згадав досвід Польщі, яка також пройшла складний шлях боротьби з корупцією, зазначивши, що, перш за все, потрібно змінювати ментальність громадян. Це і є головною запорукою результату.
Учасники конференції оцінили корупційні ризики та визначили особливості функціонування системи запобігання та протидії корупції в діяльності своїх підрозділів та установ. Жваве обговорення викликало відзначення вагомої ролі громадянського суспільства та засобів масової інформації у запобіганні корупції та боротьбі з її проявами.



Сектор з питань запобігання та виявлення корупції

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua