28.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

08.06.2019
ЛДУ БЖД

Співпраця між Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності та Естонською академією безпеки

Відповідно до двосторонньої Угоди про співпрацю між Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності та Естонською академією безпеки (м. Таллінн, Естонська Республіка), в рамках міжнародного проекту «Support to the Ukrainian Emergency Situations Service in establishmen to the training system in the field of humanitarian demining» відбувся тренінг фахівців з гуманітарного розмінування. Цей захід відбувався 03-07 червня 2019 року на базі центру розмінування Рятувального Департаменту Естонії. Участь у заході взяли курсанти, які проходять навчання за спеціальністю «Цивільна безпека» (спеціалізація «Інженерне забезпечення саперних, піротехнічних та вибухових робіт»), а також представники кафедри цивільного захисту та комп’ютерного моделювання екогеофізичних процесів – полковник служби цивільного захисту Ковльчук В. М. та старший лейтенант служби цивільного захисту Нікітчин В.В.
Під час заходу делегація ознайомилась з навчальною базою Естонської академії безпеки (м. Таллінн), яку представив ректор академії. Вперше в сучасній комп’ютерній лабораторії академії проведено тренінг з фахівцями з розмінування. Відпрацьовано командні дії піротехнічних підрозділів та інших служб екстреного реагування під час подій, пов’язаних з небезпекою вибуху боєприпасів в різних умовах.
На базі поліцейського коледжу академії (м. П’ярну, Західна Естонія) курсанти та офіцери відпрацювали навчальний курс стрільб з пістолета та автомата.
Практичні працівники західної та південної груп розмінування Естонії в зоні відповідальності західної групи розмінування провели практичне заняття по роботі з сучасними засобами пошуку боєприпасів VALLON, GARRETT. Курсанти відпрацювали проведення технічної розвідки та суцільного обстеження пересічної місцевості на виявлення боєприпасів з прив’язкою за допомогою системи глобального позиціонування.
Особливо пізнавальним та небезпечним для особового складу делегації було проведення вибухових робіт зі знищення бойових застарілих боєприпасів (артилерійські боєприпаси, стрілецькі набої). Для знищення використовувались різні методи та способи, які не використовуються в Україні. Цей захід проводився спільно з військовими Естонії, представниками південної та східної групи розмінування Естонії на території військового полігону (смт. Мустаніна, Східна Естонія) зони відповідальності східної групи розмінування.
Офіцерами та курсантами української делегації проведені заняття на базі Центру розмінування Естонії (м.Таллінн) представникам Збройних сил, груп розмінування та поліцейським, рятувальникам Естонії. Представлено систему функціонування цивільного захисту України, роботу груп розмінування в зоні Донецької та Луганської областей, системи інженерних загороджень.
Цей етап не останній в проекті та передбачає наступні зустрічі з навчання та обміну досвіду як курсантів, так і офіцерів, які займаються підготовкою фахівців для підрозділів розмінування.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua