RSS

Новини навчальних закладів

24.05.2019
НУЦЗУ

В НУЦЗУ тривають тренінги з екстремальної психологічної підготовки для майбутніх рятувальників

23-24 травня науковці науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту України на базі Центру впровадження психотренінгових технологій спільно із фахівцями сектора психологічного забезпечення продовжують проведення тренінгу «Екстремальна психологічна підготовка рятувальників до виконання завдань за призначенням в надзвичайних ситуаціях». Цього разу учасниками тренінгу стали здобувачі вищої освіти — майбутні магістри факультетів цивільного захисту та оперативно-рятувальних сил, як майбутні керівники вони незабаром будуть виконувати завдання за призначенням безпосередньо в осередку надзвичайної ситуації. Також у тренінгу взяли участь литовські колеги — представники Військової академії ім. генерала Йонаса Жямайтіса: старший психолог Розіта Канапескайт та старший інструктор Департаменту військових досліджень та центру розробки методології Лінас Дунгвескіс.
У ході заходу використовувалась комп’ютерна симуляція ліквідації надзвичайних ситуацій різного походження, в тому числі, і на критичній інфраструктурі. Також реалізовано паралельний моніторинг психофізіологічного стану курсантів та рівня стресу за допомогою смартгодинників – стрестрекерів (Emwatch) та поліграфа.
Після закінчення тренінгу відбулося тестування. Курсанти протягом заходу засвоїли експрес-методи адаптації до надзвичайних умов, підвищили свою стресостійкість, відпрацювали психологічну витривалість та навички ефективної психологічної самодопомоги та взаємодопомоги, а також було розглянуто методологію цього тренінгу. Як зазначила начальник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Світлана Лєбєдєва, унікальністю тренінгової групи стало поєднання фахових знань майбутніх магістрів та професійного досвіду зарубіжних колег, що дало високу і плідну результативність.

 

Вікторія Коленко, прес-служба, фото - Світлани Лєбєдєвої 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.