28.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

13.05.2019
ЛДУ БЖД

Ольга Смотр провела відкриту лекцію з дисципліни "Інформаційні системи і технології"

13 травня відбулася відкрита лекція з дисципліни "Інформаційні системи та технології" для студентів та курсантів, що навчаються за спеціальністю "Транспортні технології"  (група ТТ-21) на тему: "Інтелектуальні транспортні системи", яку провела кандидат технічних наук, доцент кафедри управління проектами, інформаційних технологій та телекомунікацій Смотр Ольга Олексіївна.  Лекція проходила в мультимедійному тренінговому центрі. Під час заняття  були розглянуті основні структури та функції інтелектуальних транспортних систем.
Найважливішим компонентом сучасного комплексу управління транспортною галуззю стає інформаційне забезпечення, яке дає змогу оперативно приймати ефективні рішення, адже на сьогодні уже реальними є інтегровані системи, об’єктами яких є люди–транспортна інфраструктура–транспортні засоби, з максимальним використанням новітніх інформаційно-керуючих технологій.
Тому для майбутніх спеціалістів з транспортних технологій необхідні знання та розуміння інструментарію та можливостей сучасних інформаційних систем та технологій з метою їх застосування в транспортній галузі. Адже розумний транспорт, розумні світлофори та перехрестя, інтелектуальні транспортні системи – це вже реалії сьогодення, котрі оточують нас та потребують кваліфікованих спеціалістів для їх проектування, обслуговування та розвитку.
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua