https://www.high-endrolex.com/10 В ЧlПБ відбулася Х Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.04.2019
ЧІПБ НУЦЗУ

В ЧlПБ відбулася Х Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій»

11-12 квітня в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України проходила Х Міжнародна науково-практична конференція «Теорія і практика гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій».
Метою заходу було обговорення питань, пов’язаних з проблемами та перспективами впровадження новітніх розробок, технологій та методів, що застосовуються під час гасіння пожеж, ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків.
Загалом у конференції взяли участь 320 учасників, з них 30 докторів наук та 145 кандидатів наук з України, Литви, Азербайджану, Македонії, Німеччини, Болгарії, Сербії, Грузії, Угорщини, представники із ГУ ДСНС України у Київській області та У ДСНС України у Черкаській та Кіровоградській областях.
Відкриваючи пленарне засідання заступник начальника інституту з персоналу полковник с. ц. з. Дмитро Лесечко привітав учасників та зазначив: «Проблеми теорії та практики ліквідації надзвичайних ситуацій, а також питання, пов’язані з попередженням їх виникнення та мінімізацією наслідків, викликають виправданий інтерес та є досить актуальними».
Загалом конференція відбувалася у чотирьох тематичних секціях: «Реагування на надзвичайні ситуації, пожежі та ліквідація їх наслідків», «Особливості створення та застосування протипожежної, аварійно-рятувальної та іншої спеціальної техніки», «Фізико-хімічні процеси розвитку та гасіння пожеж» та «Методи та засоби навчання, як елементи системи забезпечення техногенної та пожежної безпеки».
Під час проведення практичної частини конференції працювала виставка наукових розробок та винаходів. Зокрема свої експозиції представили: Український науково-дослідний інститут цивільного захисту (Модернізований піногенератор, ствол-пробійник для гасіння пожеж на торфовищах); Головний центр підготовки особового складу Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота (безпілотного авіаційного комплексу БпАК МП-1 «Spectator», безпілотного літального апарату ВССА-1); Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (Експериментальна установка «Макетний зразок індивідуального засобу протитеплового захисту особового складу підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України», експериментальна установка «Сіпоріз», пожежний ствол із світлозвуковим сигналізатором напруги, диспергуючі ручні та стаціонарний пожежні стволи (Бабенко), комп’ютерна програма «Довідник небезпечних речовин», Портативний піногенератор, мобільний генератор піни високої кратності, автономний теплозахисний пристрій, автоматизована система моніторингу стану газобалонного обладнання з можливістю автоматичного припинення подачі горючої суміші, система моніторингу параметрів потоку вогнегасної речовини в пожежних рукавах); виробники протипожежної продукції (тепловізор та зразки сучасного захисного спорядження пожежного). Учасники конференції мали змогу побачити в роботі тепловізори та спробувати самостійно відшукати умовно-потерпілих у димокамері.
Міжнародна науково-практична конференція продемонструвала високий науковий рівень доповідей та повідомлень з різних аспектів досліджуваної проблеми і зібрала чималу кількість науковців і представників практичних підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, які займаються проведенням фундаментальних і прикладних наукових досліджень з актуальних проблем забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і території від техногенних аварій та природних катастроф.

 


Відділ зв’язків з ЗМІ та РГ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10