https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 18.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

11.04.2019
НУЦЗУ

Засідання гуманітарної підсекції Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених «Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту».

10 квітня кафедра соціальних і гуманітарних дисциплін організувала та провела засідання гуманітарної підсекції Міжнародної науково-практичної конференції молодих учених «Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту». Слід відмітити ініціативний характер заходу. Адже саме зацікавленість здобувачів вищої освіти, їхні успіхи в навчанні та культурні інтереси, не зв’язані безпосередньо з вузькопрофільними вимогами, створили можливості для його проведення, визначили плідну, товариську атмосферу обміну думками. Як представники курсантської та студентської молоді, так і досвідчені викладачі прагнули висловитись, розглянуті питання були актуальними. Доповіді мали різноплановий характер. Зокрема, висвітлено зв'язок конфесіоналізації в країнах Європі доби Реформації – та релігійно-конфесійних процесів сьогодення, історичні факти щодо розвитку хімічної зброї у роки Першої світової війни – й уроків сучасної екологічної культури; особливостей спортивного та бойового вишколу в різні історичні періоди на українських теренах – та фізкультурних захоплень сучасної молоді. Зібрання ознайомилося з життєвим шляхом та ідеями українського дисидента Олекси Тихого й просвітника Михайла Драгоманова. Аудиторія отримала нагоду усвідомити необхідність попередніх тренажів із евакуації людей з будівель у разі пожежі. Яскраво пролунали доповіді курсанта факультету цивільного захисту Гліба Парфьонова, курсанток соціально-психологічного факультету Ксенії Вірченко та Аліни Губанової. Активну участь у засіданні підсекції взяли доценти Людмила Олександрівна Гонтаренко, Олександр Миколайович Хорошев, Михайло Іванович Харламов. Кафедра сподівається, що отриманий досвід сприятиме культурному розвитку юних учасників форуму.
 
 
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10