29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

09.04.2019
НУЦЗУ

Кафедра мовної підготовки НУЦЗУ підготувала двох призерок Всеукраїнського наукового конкурсу

Вихованці Національного університету цивільного захисту України здатні себе виявити не лише в профільних дисциплінах. Вони не пасуть задніх і на «чужому полі».
«Мова ворожнечі в україномовному медіапросторі» — тема наукової розвідки, що принесла два призові місця в ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з української мови, літератури (з методикою їх викладання). Її підготували студентки третього курсу соціально-психологічного факультету Надія Шеховцова й Ірина Білецька під керівництвом доцента кафедри мовної підготовки, кандидата філологічних наук Лептуги Олени Костянтинівни.
Роботу в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини презентувала Надія Шеховцова. Студентка не тільки блискуче захистила дослідження, але й взяла участь у науковій дискусії, чим приємно вразила суддівську комісію конкурсу, оскільки не є філологом.
А конкуренція була шаленою: загалом, на конкурс було подано 101 роботу, відібрано — 16. У жорсткій конкурентній боротьбі з-поміж 15 студентів-мовознавців зі Львова, Києва, Херсона, Запоріжжя, Сум, Миколаєва, Дніпра, Черкас, Умані, Житомира, Вінниці, Кропивницького та інших міст наша делегація змогла «відвоювати» третю сходинку.
Натхнення на подальші здобутки наші призери шукали в Софіївці і, здається, знайшли. Тож далі буде…


Кафедра мовної підготовки


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua