RSS

Новини навчальних закладів

25.11.2005
ЛДУ БЖД

Делегація ЛІПБ МНС України відвідала Черкаський інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля

На базі ЧІПБ відбулася конференція присвячена курсантському та студентському самоврядуванню. В роботі конференції взяла участь і делегація нашого навчального закладу. По завершенню конференції відбувся святковий концерт приурочений до Міжнародного Дня студента.

Ось вже декілька років поспіль основою діяльності Львівського інституту пожежної безпеки МНС України є тісне співробітництво зі спорідненими навчальними закладами України – Харківською академією цивільного захисту та Черкаським інститутом пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. Неодноразово керівництво ЛІПБ запрошувало до інституту делегації з вищевказаних навчальних закладів для участі у різноманітних конференціях, засіданнях, концертах. Ось і цього разу на запрошення наших колег із ЧІПБ від нашого інституту було відряджено делегацію у складі: лейтенанта Антона Крука, курсантів Олега Андрусейка та Юрія Шайновича, студенток факультету цивільного захисту Олени Боднарчук  та Катерини Бондаренко. Також для участі у конференції прибула делегація Харьківської академії цивільного захисту.

Перед початком конференції проректор Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля полковник Олег Сотник ознайомив гостей з матеріальною та науково-технічною базою інституту, поділився планами щодо міжнародного співробітництва та розповів про спортивний манеж, будівництво якого незабаром завершиться.

Ближче до обіду розпочалася конференція присвячена питанням курсантського та студентського самоврядування. Студентство та курсанти обмінялися досвідом управління та самоврядування набутим протягом років, задавали один одному запитання. Визріла ідея про створення на базі навчальних закладів МНС України команди КВК та художньої самодіяльності, яка представляла б МНС України як на державній так і міжнародній арені. Слово тримала студентка Львівського інституту пожежної безпеки Катерина Бондаренко: "Студенти завжди були найбільш волелюбною, незалежною та свободомислячою частиною суспільства, і ідея власного свята завжди будоражила їхні молоді душі. Ідея створення міжнародного об'єднання студентської молоді зародилася в Європі наприкінці XIX століття. Міжнародний день студентів був заснований у 1941 році в Лондоні на світлу пам’ять загиблих студентів Чехословаччини".

Після конференції у Черкаському центральному концертному залі "Дружба народів" відбувся святковий концерт присвячений Міжнародному Дню студента, присутніх привітав ректор інституту генерал-майор внутрішньої служби Микола Шкарабура. Грамотами та іншими нагородами він відзначив найкращих курсантів та студентів, серед яких була і студентка Львівського інституту пожежної безпеки Катерина Бондаренко. Микола Шкарабура сказав: „Нині керівний, професорсько-викладацький склад інституту покладає великі надії на студентське самоврядування, на активну діяльність створеної студентської ради. Намагаючись створити належні умови для всебічного розвитку кожного зі своїх вихованців, ми хочемо бачити їх у майбутньому фізично розвиненими та висококваліфікованими спеціалістами, компетентними співробітниками Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, гідними високого та відповідального звання рятівника".

 Після нагородження розпочався святковий концерт організований курсантами та студентами ЧІПБ. Завершився концерт виступом вокально-інструментального ансамблю ЛІПБ МНС України.

Наступного дня для гостей було організовано екскурсію до Суботова – історичної Батьківщини Богдана Хмельницького. Розташоване село в мальовничому куточку України на правому березі р. Тясмину за 7 км від Чигирина. З початку ХVII ст. Суботів належав чигиринському підстарості Михайлові Хмельницькому, а після його загибелі (1620 р.) його синові Богданові Хмельницькому, який у 1648 році збудував у Суботові палац-фортецю, що стала однією з найбільших його резиденцій. У 1664 році фортеця була зруйнована поляками. У Суботові збереглася Іллінська церква-усипальниця збудована 1653 році, у якій поховано Богдана Хмельницького і його сина Тимоша. З 1953 р. в ній міститься меморіальний музей Богдана Хмельницького.

Цього ж дня делегація нашого навчального закладу, сповнена новими приємними враженнями від побаченого та почутого вирушила до Львову.

Беззаперечно – такі заходи мають неабиякий вплив на формування свідомості та вироблення у майбутніх спеціалістів Служби цивільного захисту професійних навичок управління та самоврядування, об'єднують та зближують курсантів та студентів, розвивають відчуття відповідальності та взаємодопомоги притаманні працівникам МНС України.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.