https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 19.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

27.02.2019
НУЦЗУ

В НУЦЗУ тривають тренінги з екстремальної психологічної підготовки для майбутніх рятувальників

26-27 лютого науковці науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту України на базі Центру впровадження психотренінгових технологій спільно із фахівцями сектора психологічного забезпечення продовжують проведення тренінгу «Екстремальна психологічна підготовка рятувальників до виконання завдань за призначенням в надзвичайних ситуаціях». Цього разу учасниками тренінгу стали курсанти факультету оперативно-рятувальних сил, які у майбутньому виконуватимуть завдання за призначенням безпосередньо в осередку надзвичайної ситуації.
У ході заходу використовувалась комп’ютерна симуляція ліквідації надзвичайних ситуацій різного походження, в тому числі, і на критичній інфраструктурі. Також реалізовано паралельний моніторинг психофізіологічного стану курсантів та рівня стресу за допомогою смартгодинників – стрестрекерів (Emwatch). Учасники тренінгу вивчали експрес-методи адаптації до надзвичайних умов, підвищували стресостійкість, відпрацьовували психологічну витривалість та навички ефективної психологічної допомоги рятувальникам безпосередньо у зоні надзвичайної ситуації.
Після закінчення тренінгу відбулося тестування. Отримані результати підтвердили необхідність та затребуваність використання психотренінгових технологій у діяльності ДСНС України.
Після закінчення тренінгових занять кожний учасник отримав свідоцтво. 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Світлани Лєбєдєвої

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10