29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

12.11.2018
НУЦЗУ

В рамках проекту міжнародної технічної допомоги уряду ФРН НУЦЗ України отримав комплекти ІТ-обладнання 

09 листопада в інституті Державного управління у сфері цивільного захисту в рамках проекту міжнародної технічної допомоги уряду ФРН “Посилення потенціалу України у сфері цивільного захисту” відбулася передача п'яти комплектів ІТ-обладнання для навчальних аудиторій підготовки фахівців за напрямком РХБЯ-захисту, а також системи візуального сканування небезпечних хімічних газів у повітрі.
На церемонії передачі обладнання були присутніми Надзвичайний і Повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель та президент Федерального відомства із захисту населення та допомоги при катастрофах Федеративної Республіки Німеччина Крістофер Унгер.
У своєму вітальному слові під час відкриття церемонії Голова ДСНС України Микола Чечоткін зауважив, що сучасний світ створює нові виклики і загрози як природного, так і техногенного характеру, особливо в умовах незаконної анексії Криму та військової агресії Росії на Сході України.
“Такого роду небезпеки, - підкреслив Голова ДСНС, - змушують нас бути в постійній готовності до вчасного і адекватного реагування на них. Ми знаходимося на шляху реформування, виконуємо складні та небезпечні завдання, перелік яких постійно зростає з огляду на сучасні виклики та загрози. Водночас, техніка та обладнання, яким оснащені наші підрозділи, морально і фізично застаріли та потребують значних ресурсів для модернізації”.
Микола Чечоткін наголосив, що соціально-економічний стан країни в умовах війни не дозволяє самотужки проводити повноцінне оновлення матеріально-технічної бази ДСНС. “Тому сьогодні, як ніколи, Україна потребує підтримки міжнародної спільноти”, - зауважив Голова ДСНС.
Він також зазначив, що система візуального сканування небезпечних хімічних газів, портативні хімічні аналізатори та мас-спектрометри, які сьогодні німецькі партнери передають Україні — це пріоритетне обладнання, яке сьогодні вкрай необхідне підрозділам ДСНС. А ІТ-обладнання для навчальних аудиторій, отримане в рамках проекту, суттєво підвищить спроможності ДСНС у сфері підготовки фахівців та проведення командно-штабних навчань.
Виступаючи на церемонії, посол Німеччини Ернст Райхель зазначив, що сьогоднішня подія - це кульмінація співпраці України та Німеччини в рамках проекту міжнародної технічної допомоги уряду ФРН, а загальна сума переданого сьогодні обладнання становить 653 тисяч євро. Всього ж в рамках проекту “Посилення потенціалу України у сфері цивільного захисту” Україна отримала допомогу на суму близько 34 млн. грн.
Президент Федерального відомства із захисту населення Крістофер Унгер зі свого боку нагадав, що під час надзвичайної ситуації на складі боєприпасів в Ічні, ФРН протягом перших 30 годин передала Україні 90 комплектів захисних костюмів та приладів захисту дихання. “Ми не на словах, а на ділі демонструємо, що є друзями України”, - підкреслив німецький урядовець.
Під час церемонії сертифікати на отримання трьох комплектів ІТ-обладнання отримав інститут Державного управління у сфері цивільного захисту, ще два комплекти отримав Національний університет цивільного захисту України. Система візуального сканування небезпечних хімічних газів у повітрі була передана Державному підприємству “Мобільний рятувальний центр ДСНС України”.
“Сьогоднішня подія — це чудова демонстрація подальшого зміцнення довіри між нашими країнами”, - під час завершення заходу заявив Надзвичайний і Повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель, а Голова ДСНС Микола Чечоткін подякував німецьким високопосадовцям та зауважив, що сталий розвиток співпраці між структурними підрозділами ДСНС і фахівцями Федерального відомства із захисту населення та допомоги у надзвичайних ситуаціях Федеративної Республіки Німеччина має великий потенціал.


За матеріалами офіційного сайту ДСНС України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua