https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 19.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

09.11.2018
ЛДУ БЖД

В Університеті відбувся Всеукраїнський диктант національної єдності

Сьогодні у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності написали Всеукраїнський диктант національної єдності. Більше 500 осіб – командирів, викладачів, курсантів і студентів взяли участь у цій важливій акції. А вона вкотре підтвердила, що молоді люди хвилюються про майбутнє своєї мови, вони усвідомлюють загрози й виклики нашого часу, знають ситуацію в різних регіонах України, бо самі звідти приїхали на навчання до нас, знають, що мовні кордони нашої Держави потребують підсилення й оборони. «Мова – сорочка духу народного», – ці слова Панаса Мирного теж відомі нашим вихованцям, а про вислів німецького історіософа Й.-Г.Гердера «Позбавити народ мови – значить позбавити його єдиного вічного добра», як і про змальовані ним дуже світлі перспективи для України, роздумують на семінарських заняттях з історії культури. Кожен із тих, хто писав сьогодні Диктант, своїми емоціями, почуттями, думками про нашу мову поклав незриму духовну цеглину в не раз руйновану, але все одно потужну й незнищенну її будівлю!

Разом з курсантами й студентами Диктант національної єдності писали й слухачі Курсів підвищення  кваліфікації та спеціалізації начальницького складу територіальних підрозділів ДСНС України. Як представники національної еліти, яка, вийшовши зі стін вищого навчального закладу, покликана пропагувати  високі духовні цінності, вони розуміють, що мова народу як одна з головних складових менталітету народу й справді зараз є кордоном нашої національної безпеки. Саме тому так злагоджено й натхненно офіцери підтримали ідею написати Диктант.

Науково-педагогічна спільнота Львівського державного університету безпеки життєдіяльності з великою надією і сподіваннями дивиться в майбутнє, бо є таке прекрасне молоде покоління, яке любить і шанує рідну мову, а головне – усвідомлює її основоположну роль у державотворенні й бутті нації.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10