29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

27.09.2018
ЛДУ БЖД

Третій день Міжнародних польових навчань EU-CHEM-REACT за участі країн ЄС та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності

Третій день Міжнародних польових навчань розпочато із реагування на надзвичайну ситуацію в восьмиповерховій будівлі. Згідно з ввідною EXCON (Міжнародний центр контролю  навчань) у будинку стався вибух на п’ятому поверсі. Вибухом була зруйнована сходова клітка на 5 та 4 поверхах, потерпілі знаходяться на 2-му, 3-му, 6-му та 8-му поверхах адміністративної будівлі й не можуть самостійно залишити приміщення через задимлення та руйнування сходової клітини. До місця події прибувають аварійно-рятувальні підрозділи на пожежно-рятувальних автомобілях, на місці пожежі використовують автодрабину (АД-30), колінчастий підіймач (АКП-30) та залучають пошуково-рятувальний підрозділ ЛДУБЖД. Провівши розвідку ззовні, рятувальники помічають скупчення людей на 3-му і 4-му поверхах, які потребують допомоги, рятування потерпілих здійснюється із використанням пневматичної амортизаційної подушки. Також пожежно-рятувальні підрозділи здійснювали рятування потерпілих за допомогою комбінованого підйому. Всіх потерпілих передають каретам швидкої допомоги та психологам. Врятувавши потерпілих здійснюються заходи щодо гасіння пожежі всередині будівлі. Внаслідок вибуху та пожежі була пошкоджена підпільна хімічна лабораторія, відбувся витік невідомої іонізуючої речовини, тому до місця виклику були скеровані підрозділи РХБЗ, спеціальний комбінат ДК «УкрДО «Радон», які за допомогою спецобладнання збирають небезпечну радіоактивну речовину.

Згідно з другою ввідною сталося ДТП, під час якої водій одного автомобіля не впорався з керуванням і злетів у водойму. Після прибуття аварійно-рятувальних підрозділів, учасники Міжнародних змагань провели розвідку і виявили каністри та розлиту на поверхні водойми невідому речовину. Для ідентифікації невідомої речовини до місця пригоди прибув автомобіль хімічної розвідки. Після визначення джерела небезпеки, виконано деблокування потерпілих та обмежено витік хімічної речовини. Під час робіт було виявлено артилерійський снаряд часів Другої світової війни, відповідно була залучена група розмінування 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України, піротехнічні автомобілі легкого та важкого типів.  Після проведення всіх аварійно-рятувальних робіт рятувальники та потерпілі пройшли  деконтамінацію та повернулись у місця постійної дислокації.

Усі учасники навчань діяли злагоджено, допомагаючи ліквідовувати надзвичайні ситуації, чітко та без паніки проводили аварійно-рятувальні заходи.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua