28.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

17.05.2018
НУЦЗУ

До Дня науки в НУЦЗУ пройшла низка заходів

 17 травня напередодні Дня науки у Національному університеті цивільного захисту України було проведено і підбито підсумки конкурсів на кращі монографію та виставковий науковий експонат університету, а також заохочено найталановитіших науковців навчального закладу.
Вітаючи всіх людей науки, тимчасово виконуючий обов’язки ректора університету полковник служби цивільного захисту Володимир Коврегін побажав, щоби всі учасники науково-дослідної діяльності були задоволеними від отримуваних результатів власних наукових досліджень та вагомих успіхів на науковій ниві.
Як зазначив проректор з наукової роботи полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов, конкурси на кращі монографію та виставковий науковий експонат мають за мету активізувати наукову діяльність серед науково-педагогічних працівників університету, розвивати науково-дослідну базу, вдосконалювати виставкову діяльність, виявляти та заохочувати найбільш талановитих і перспективних науковців-авторів кращих монографій та виставкових наукових експонатів університету. Організатором заходів є відділ організації науково-дослідної роботи університету. За словами полковника Андронова, такі конкурси у навчальному закладі проводяться увосьме, тому кожна кафедра та науково-дослідна лабораторія готувалися до нього протягом навчального року.
Минулий рік ознаменувався тим, що рішенням Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України Стрільцю Віктору Марковичу, Шведун Вікторії Олександрівні та Коврегіну Володимиру Володимировичу присуджено науковий ступінь доктора наук за спеціальностями відповідно «Цивільний захист» та «Механізми державного управління». Також співробітники університету захистили 22 кандидатських дисертації, а на базі НУЦЗУ було проведено 6 наукових конференцій міжнародного та всеукраїнського рівнів.
Протягом року було підготовлено та подано 45 заявок й отримано 43 патенти на винаходи та корисні моделі, а також 5 позитивних рішень на видачу патентів за результатами експертиз. Завдяки плідній роботі науково-педагогічних працівників – наукових керівників та молодих науковців університету у цьому році, 40 студентських наукових робіт отримали дипломи переможців з різноманітних галузей науки Всеукраїнського конкурсу та було видано 17 монографій.
У конкурсі «Кращий виставковий науковий експонат» визнано переможцями та нагороджено:
дипломом III ступеня авторський колектив виставкового наукового експоната «Прилад для дистанційної перевірки димових пожежних сповіщувачів» у складі Дерев’янка Олександра, Бондаренка Сергія, Антошкіна Олексія, Дурєєва Вячеслава, Литвяка Олександра, Муріна Михайла;
дипломом III ступеня авторський колектив виставкового наукового експоната «Ноші рятувальні вогнезахисні» у складі Ковальова Павла, Бородича Павла, Пономаренка Романа, Попова Єгора;
дипломом II ступеня авторський колектив виставкового наукового експоната «Комплексна система автоматичного контролю та дослідження параметрів швидкоплинних процесів» у складі Дерев’янка Олександра, Литвяка Олександра;
дипломом I ступеня авторський колектив виставкового наукового експоната «Багатофункціональний захисний пристрій для транспортування та знищення вибухонебезпечних предметів» у складі Толкунова Ігоря, Стецюка Євгена, Попова Івана, Макарова Євгена, Шепелєва Івана.
У номінації «Краще програмне забезпечення» визнано переможцями та нагороджено авторський колектив програмного забезпечення «Інтерактивний комплекс з підтримки управлінських рішень зі скорочення негативних наслідків надзвичайних ситуацій медико-біологічного характеру» у складі Шевченка Романа, Сошинського Олександра, Тютюника Вадима, Лєвтєрова Олександра.
У конкурсі «Краща монографія» визнано переможцями та нагороджено дипломами:
автора монографії «Система державних послуг у сфері цивільного захисту» Григоренко Наталію; авторський колектив монографії «Застосування зарядів з суміші вибухонебезпечних газів для локалізації лісових пожеж шляхом створення протипожежних бар’єрів» у складі Дубініна Дмитра, Коритченка Костянтина, Лісняка Андрія; авторський колектив монографії «Актуальні дослідження в сучасній вітчизняній екстремальній та кризовій психології» Садкового Володимира, Тімченка Олександра; авторський колектив монографії «Прогнозування та попередження надзвичайних ситуацій, пов’язаних із забрудненням водозбірних басейнів» у складі Андронова Володимира, Карпеця Костянтина, Кострікова Сергія, Поспєлова Бориса, Рибку Євгенія.
 Конкурси на кращі монографію та виставковий науковий експонат в НУЦЗУ стають уже традиційним - тож поповнюється скарбничка славних традицій навчального закладу.
Наказом ректора № 137 від 10 травня 2018 року «Про заохочення» з нагоди Дня науки нагороджено та за високі показники у науково-дослідній діяльності грамотою університету заохочено 52 наукових та науково-педагогічних співробітники, дипломи й подяки отримали 31 курсант і студент навчального закладу.
Молоді науковці університету взяли участь у ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2017/2018 навчальному році за 42 галузями. Цьогоріч 40 вихованців НУЦЗУ стали переможцями і призерами конкурсу. Так, дипломами І ступеня нагороджено – 8 молодих науковці університету, дипломами ІІ ступеня – 7 і ІІІ ступеня – 25 вихованців навчального закладу.
Тож вітаємо наших науковців та бажаємо їм плідних результатів на науковій ниві!

 


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Дарї Ахмадуліної 
 
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua