https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 19.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

15.05.2018
НУЦЗУ

Уперше Національний університет цивільного захисту України бере участь у конкурсі інноваційно-інвестиційних та іміджевих проектів як партнер громадської організації АРКІ ГРУП

Уперше Національний університет цивільного захисту України бере участь у конкурсі інноваційно-інвестиційних та іміджевих проектів як партнер громадської організації АРКІ ГРУП, основним напрямом діяльності якої є сприяння розвитку інновацій, технологій, піднесенню рівня української міждисциплінарної науки та її інтеграції зі світовою.
Конкурс проводиться вже другий рік, організований за ініціативи Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту. У межах проекту планується створення та проведення інформаційно-просвітницької компанії мобільного додатку “Kh - Kids help” для інноваційного навчання алгоритму дій під час надзвичайних ситуації та психологічної підготовки дітей віком від 6 до 10 років. Проект сприятиме інтеграції міста у передову світову тенденцію використання інформаційно-комунікаційних технологій під час навчально-виховного процесу.
У межах проекту планується апробація мобільного додатку на базі Харківської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 36 Харківської міської ради Харківської області та Харківського педагогічного ліцею № 4.
13 квітня в Харківський міській раді відбувся краш-тест 5 обраних проектів, до складу яких увійшов проект «Мобільної протипожежної безпеки “Kh - Kids help”». Громадську ініціативу представили представники НУЦЗУ - доцент кафедри соціальних та гуманітарних дисциплін Гонтаренко Людмила, провідний науковий співробітник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Цокота Вікторія та курсант 4-го курсу факультету пожежної безпеки Парфьонов Гліб.
Ініціативна група презентувала необхідність та можливості мобільного додатку нового покоління, який пропонує психологічно обґрунтовану систему навчання діям в надзвичайних ситуаціях, що особливо актуально для дітей молодшого шкільного віку. Ці технології дозволять малечі вивчити алгоритм дій та набути навички, що дозволять якщо не уникнути надзвичайну ситуацію, то вийти з неї неушкодженими.
Головним завданням фахівці університету вважають підвищення безпеки Харкова в цілому і залучення 96,4% учнів початкових шкіл, які є новим поколінням міста, що дозволить охопити і виховати в майбутньому свідомих громадян, які піклуються про себе й оточуючих.

 

Прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10