https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 20.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

06.04.2018
НУЦЗУ

Практичне заняття на кафедрі піротехнічної та спеціальної підготовки факультету цивільного захисту НУЦЗ України

4 квітня 2018 року в рамках програми навчальної дисципліни «Основи спеціальної та військової підготовки» в розділі 5 «Радіаційний, хімічний та біологічний захист» кафедрою піротехнічної та спеціальної підготовки факультету цивільного захисту НУЦЗ України з курсантами навчальної групи ІЗП-17-113 на території навчально-тренувального полігону по вул. Баварській, 7, проведене практичне заняття, яке організував викладач кафедри старший лейтенант служби цивільного захисту Євген Макаров. 

В ході практичного тренування відпрацьовуватися навчальні питання по темам «Дії особового складу в середовищі навчальних отруйних речовин. Відпрацювання нормативу № 2» та «Відпрацювання методик самогасіння й гасіння палаючої людини». Під час проведення заходу курсанти вивчили правила користування протигазом в середовищі навчальних отруйних речовин та дії особового складу під час застосування запалювальних речовин, а також виховували в собі високі морально-вольові якості під час виконання завдань в екстремальних умовах.

Для забезпечення психологічного супроводження в занятті активну участь приймала старший психолог сектору психологічного забезпечення капітан служби цивільного захисту Щербина Інна, яка відмітила достатньо високий морально-бойовий дух особового складу та успішне подолання курсантами психологічного барєру перед реальною небезпекою у вигляді задушливого диму та вогню.

Також для забезпечення медичного супроводження, за сприяння начальника медичної служби університету Приходько Ю.О., в занятті брала участь фельдшер стаціонарного відділення медико-санітарної частини Давиденко Наталія.

Окрему вдячність висловлюємо керівництву факультету оперативно-рятувальних сил та полковнику служби цивільного захисту Лісняку А.А. за надання можливості використання полігонної навчально-матеріальної бази очолюваної ним кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт.

Практичне заняття пройшло по раніше наміченому плану, без порушень заходів безпеки та зауважень.

Пропонуємо переглянути короткий фоторепортаж з місця проведення заходу…

Кафедра піротехнічної та спеціальної підготовки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10