RSS

Новини навчальних закладів

31.01.2018
ЛДУ БЖД

Академічний візит працівників університету до Кінгстонського університету

Відповідно до програм виконання міжнародного проекту Британської ради щодо інтернаціоналізації вищої освіти в Україні, європейського освітнього проекту Еразмус+ та угоди між Кінгстонським університетом (Лондон, Великобританія) і Львівським державним університетом безпеки життєдіяльності з 21 до 28 січня 2018 р. у Кінгстонському університеті перебували проректор університету з науково-дослідної роботи д.с.-г.н., професор, полковник сл. ц.з. Кузик Андрій Данилович та завідувач кафедри цивільного захисту та комп’ютерного моделювання екогеофізичних процесів д.ф.-м.н., професор Стародуб Юрій Петрович.
Відповідно до проекту Британської Ради проф. Кузик А.Д.  ознайомився з організаційною структурою Кінгстонського університету, організацією освітнього процесу та наукової діяльності, роботою студентського самоврядування. Основну увагу під час візиту зосереджено на механізми управління якістю викладання та навчання, організацією внутрішніх опитувань та Національного студентського опитування як невід’ємної частини системи управління якістю освіти. Була надана можливість ознайомитися з навчально-лабораторною базою університету, електронними навчальними і адміністративними ресурсами. А.Д. Кузик зустрічався з низкою посадових осіб університету, зокрема з віце-ректором з міжнародних зв’язків професором Роном Тунінга та менеджером відділу роботи з іноземними студентами Антоном Карбонеллі-Порро. Під час зустрічей обговорювалися питання подальших напрямів співпраці між університетами. А.Д. Кузик ознайомився з роботою Центру удосконалення навчання і викладання Кінгстонського університету та відвідав заняття для аспірантів і молодих викладачів за технологіями активного навчання. Відвідав також заняття у бізнес-школі Кінгстонського університету, яке проводилося у формі конкурсу навчальних проектів.
В рамках проекту Еразмус+ проф. Стародуб Ю.П. був залучений до освітнього процесу в Кінгстонському університеті. Провів лекції: «Катастрофи: сейсмічність, землетруси, вулкани та цунамі», «Забруднення в Західній Україні як результат вуглевидобування», лекцію та практичне заняття «Використання комп'ютерного моделювання та просторових даних для зменшення ризиків». Взяв участь у семінарі «Відновлювальні та не відновлювальні джерела енергії» з доповіддю «Геотермальний потенціал енергії існуючих глибоких свердловин в Україні». Відвідав лекційні та практичні заняття інших викладачів.
Представники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності взяли участь у роботі наукового семінару для викладачів і студентів, на якому презентувався проект очищення навколоземного простору від космічного сміття, та були присутнім на зустрічі студентів інженерних спеціальностей з випускниками Кінгстонського університету, які займають високі посади в провідних компаніях світового рівня. Зустріч проводилася у вигляді конференції та мала на меті сприяти працевлаштуванню випускників.
Досвід, набутий протягом візиту, щодо підвищення ефективності та якості освітнього процесу, застосування інформаційних освітніх та адміністративних технологій, залучення студентів до управління якістю викладання та виховної діяльності буде рекомендований до впровадження в нашому університеті. Налагоджені зв’язки з працівниками Кінгстонського університету сприятимуть організації нових спільних проектів, обміну актуальною науковою, навчальною інформацією, культурним взаєминам.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.