https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 19.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

25.11.2017
ЛДУ БЖД

День Гідності та Свободи відзначили у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності

21 листопада працівники, викладачі, курсанти та студенти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності в рамках відзначення Дня Гідності та Свободи взяли участь у загальнонаціональній акції.
Вшановуючи пам'ять Героїв Майдану, Рада курсантського та студентського самоврядування організувала реквієм. Словами пісень та віршів курсанти говорили про неоціненний подвиг "Небесної сотні".
Усі охочі мали можливість прийти до церкви Покрови Пресвятої Богородиці, що розташована на території Університету, і помолитися та вшанувати пам’ять тих, хто загинув на Майдані під час Революції гідності, та відстоював цілісність України у бойових діях на Сході нашої держави в зоні проведення АТО.
Також в Університеті відбулась зустріч з кандидатом політичних наук, викладачем Львівського національного університету імені Івана Франка, волонтером, співачкою, громадським діячем Софією Фединою, яка була голосом львівського Євромайдану. Темою спілкування була Революція Гідності як Еволюція особистості.
Зокрема, гостя наголосила: "Дедалі більше в нашій державі поширюється думка про те, що ми все програли. Гадаю, це підсилюється зовнішніми силами. Часто зневірені запитують: за що ми стояли на Майдані? Причому спочатку це казали ті, хто на Майдані ніколи не був, а тепер підхоплюють люди, які виходили на акції протесту. У мене як у людини, яка брала безпосередню участь у всіх подіях, завжди було тверде переконання: ми повинні вчитися бачити свої перемоги.
Усе, за що вийшли на Майдан, ми здобули. Отримали перемогу менш ніж за рік. Ми змінили державу, Президента, парламент, уряд, вектор зовнішньої політики. Ми почали інтеграцію в зовнішньополітичний альянс НАТО. Європейський Союз — це та сутність, частиною якої ми вже стали. Ми створили армію, відновили золотовалютний запас. Отож, ми дуже багато зробили того, чого нормальна держава в час війни зробити не може. Давайте бачити ці перемоги. Щоб, відштовхнувшись від них, ми мали б можливість рухатися вперед".

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10