https://www.high-endrolex.com/10 Не залишитись осторонь | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.11.2005
НУЦЗУ

Не залишитись осторонь

27 жовтня студенти-психологи 4 курсу Академії цивільного захисту України відвідали Зеленогайську загальноосвітню школу-інтернат для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківської опіки. Керівником поїздки була викладач кафедри прикладної психології Ільїна Ю. Ю.

Вихованці цього інтернату - діти олігофрени, із затримкою психічного розвитку. Деякі з них  мають органічні порушення (епілептики), а інші  мають соціальні чинники, які призвели до негативних наслідків. Вік цих дітей в середньому складає від 6 до 15 років.

Сам будинок-інтернат починає свою історію з 1923р. Він розташований у мальовничому передмісті Харкова. Свіже повітря, ліс, річка - все це заспокійливо впливає на дітей та дорослих-вихователів, на яких щодня очікує нелегка робота. Територія досить велика. Тут - школа, два гуртожитки, спортмайданчик та садочок, де діти самі вирощують городні культури.

Всі  умови гуртожитків максимально наближені до домашніх. Там є кімнати для перегляду телевізійних програм, кімнати для загального дозвілля та відпочинку. Є клуб, де ми бачили, як діти готувалися до концерту, співаючи пісні та вивчаючи танці. Є бібліотека. Перебуваючи в інтернаті, ми відвідали уроки соціального орієнтування. На цих заняттях викладачі поліпшують соціальну адаптацію дітей, знайомлять їх із предметами домашнього побуту. Для нас психологів, працюючих в системі  людина-людина, це заняття було інформативним і корисним для подальшої діяльності.

Після випуску діти будуть навчатися у профучилищах, тому в інтернаті вони мають предмети за фахом. Дівчата – майбутні швачки, хлопці - столяри та муляри. Ми відвідали ці майстерні. Хлопчики виробляють продукти для самого інтернату: вішалки, рами для картин чи фото, предмети домашнього побуту. Дівчата шиють для себе якісні речі, симпатичні іграшки для малят.

Ми привезли дітям подарунки. У свою чергу адміністрація інтернату висловила подяку керівництву академії.

Зустріли нас дуже радо, особливо діти. Бо не часто зустрічають вони гостей. Із великим задоволенням показували вони предмети свого виробництва. Сподіваємось, що такі зустрічі стануть традиційними.

Токарєва Діана, студентка 4 курсу факультету підготовки
фахівців за рахунок платних послуг, групи психологів

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10