29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

12.11.2017
ЛДУ БЖД

В Університеті проведено інтерактивний захід на тему: "Особливості користування безвізовим режимом. Правила безпеки при виїзді за кордон"

   10 листопада, кафедрою права та менеджменту у сфері цивільного захисту організовано інтерактивну лекцію та рольову гру для студентів та курсантів Університету на тему: "Особливості користування безвізовим режимом. Правила безпеки при виїзді за кордон, в т.ч. для навчання чи працевлаштування".
   Захід проведено за ініціативою громадських організацій "Європа без бар'єрів" (м. Київ) та "Центру "Жіночі перспективи" (м. Львів), діяльність яких спрямована на реалізацію прав людини та протидію дискримінації, на свободу пересування та підтримку суспільно значущих реформ у сфері верховенства права.
   Курсантам та студентам Університету розповіли, як правильно користуватись безвізовим режимом, який вступив у дію у червні 2017 року. Виконавчий директор ГО "Європа без бар'єрів", Ірина Сушко, нагадала аудиторії які документи потрібні, щоб скористатись безвізовим режимом для відвідування родини чи друзів, для туристичних подорожей, для участі в наукових заходах. Учасникам розповіли не тільки про їх права, але й про їх обов’язки при в’їзді до Євросоюзу, умови отримання біометричного паспорту, умови легального проживання, навчання та працевлаштування, а також про відповідальність за порушення міграційного законодавства ЄС.
   Представник ГО "Центру "Жіночі перспективи", Кальбус Олена, розповіла про основні правила безпеки та ризики, які можуть виникати під час подорожі або працевлаштуванні за кордоном, зокрема як діяти аби не стати жертвою шахраїв та не опинитися в тенетах торгівців людьми.
   На завершення, організатори запропонували бажаючим взяти участь у рольовій грі «Подорожуй відповідально», учасники якої формували необхідний пакет документів для здійснення умовної «поїздки за кордон», в залежності до визначеної мети та терміну.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua