RSS

Новини навчальних закладів

18.10.2017
ЛДУ БЖД

Представники Університету прийняли участь у міжнародному проекті "Підтримка освіти добровільних пожежних дружин та професійної кваліфікації рятувальних служб в Україні"

Представники кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Львівського державного університету безпеки життєдіяльності в рамках програми "Польська допомога 2017" прийняли участь у міжнародному проекті "Підтримка освіти добровільних пожежних дружин та професійної кваліфікації рятувальних служб в Україні". Учасниками проекту є Головна школа пожежної служби м. Варшава, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Головне управління Державної служби України у Львівській області та Товариство добровільної пожежної охорони Львівської області.
В рамках проекту проведені навчання у тренувальному комплексі контейнерного типу на базі Головної Школи Пожежної Служби, що розташована у Кампіноському Національному Парку Республіки Польща.
Навчання включили в себе теоретичне та практичне відпрацювання етапів:
-         гасіння пожеж в житлових будівлях та промислових об’єктах;
-         організація аварійно-рятувальних робіт при хімічних аваріях;
-         проведення аварійно-рятувальних робіт по рятуванню людей в обмеженому просторі підземних комунікацій.
 
Крім того заступник начальника кафедри Василь Лущ та доцент кафедри Дмитро Чалий  пройшли етап підготовки у вогневому контейнері для психологічної підготовки особового складу пожежно-рятувальних підрозділів при дії високих температур та відкритого полум’я.
Доценти кафедри Дмитро Чалий та Олександр Лазаренко пройшли етап підготовки гасіння газових заправок зрідженого газу на спеціальному тренажері під керівництвом досвідчених інструкторів.
Наступним  етапом проекту передбачено встановлення тренувального комплексу контейнерного типу на полігоні Університету та проведення практичної підготовки усіх учасників чотирьохсторонньої угоди  та підвищення кваліфікації працівників ДСНС України.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.