28.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

12.10.2017
НУЦЗУ

Науковці НУЦЗУ – активні учасники ХVІ Міжнародного виставкового форуму “Технології Захисту/ПожТех-2017”

10 жовтня у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ) за участі Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова відбулася урочиста церемонія відкриття ХVІ Міжнародного виставкового форуму “Технології Захисту/ПожТех-2017”. Також у заході взяли участь Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Міністр оборони України Степан Полторак, а також представники інших міністерств та відомств.
Вже багато років поспіль активними учасниками заходів є наукові та науково-педагогічні працівники Національного університету цивільного захисту України. На заході вони представляють свої новітні наукові досягнення – дослідні установки, виставкові наукові експонати, патенти України на винаходи та корисні моделі тощо. Делегацію очолив проректор з наукової роботи Володимир Андронов. До її складу увійшли: заступник начальника науково-дослідного центру – начальник відділу організації науково-дослідної роботи Євгеній Рибка, начальник наукового відділу з проблем цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки науково-дослідного центру Роман Шевченко, викладач кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій факультету пожежної безпеки Олексій Антошкін, науковий співробітник наукового відділу з проблем цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки науково-дослідного центру Олександр Сошинський.
За 15 років існування Форум став авторитетною подією у сфері промислової та пожежної безпеки, а також важливим професійним заходом для спеціалістів пожежно-рятувального профілю. Загалом експозиція Міжнародного виставкового форуму “Технології захисту/ПожТех-2017” передбачає впровадження перспективних розробок та інноваційних технологій в Україні.
Цього року форум присвячений повному комплексу питань безпеки держави та суспільства. Впродовж чотириденної роботи на території Міжнародного виставкового центру здійснюватиметься демонстрація сучасних технічних систем безпеки та засобів захисту, новітньої пожежної техніки та обладнання. Також будуть представлені найкращі здобутки провідних вітчизняних і зарубіжних виробників у сфері протипожежної та техногенної безпеки.
Одразу після відкриття виставкового форуму наукову експозицію університету було представлено начальнику відділу освіти і науки Департаменту персоналу апарату ДСНС Юрію Рисю та першому заступнику начальника Головного управління ДСНС України у Харківській області Сергію Чабаню, де було представлено останні розробки та результати наукової діяльності за рік.
Пленарне засідання форуму урочисто відкрив Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. На засіданні виступив представник і нашого університету, начальник кафедри пожежної і техногенної безпеки об'єктів та технологій факультету пожежної безпеки Юрій Ключка з доповіддю «Питання класифікації об’єктів підвищеної небезпеки з урахуванням імплементації Директиви Севезо-3 в Україні».
Також відбулось підведення підсумків Конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проектів і робіт у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, в якому науковці нашого університету посіли два призових місця з розробками «Драбина рятувальна» (головний науковий співробітник науково-дослідного центру Юрій Абрамов та начальник кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту Віталій Собина) та “Ствол-розпилювач для подання плоско-радіальних струменів гелеутворюючих складів на пожежогасіння” (професор кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт Юрій Сенчихін та викладач кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт факультету оперативно-рятувальних сил Костянтин Остапов).
В рамках ділової програми виставки відбудеться понад 30 змістовних презентаційних заходів, серед яких 19-та Всеукраїнська науково-практична конференція “Сучасний стан цивільного захисту України: перспективи та шляхи до Європейського простору”, в якій з низкою актуальних доповідей візьме участь група співробітників НУЦЗУ.
 

 

Відділ організації науково-дослідної роботи, фото Євгенія Рибки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua