RSS

Новини навчальних закладів

20.09.2017
ЛДУ БЖД

В Університеті відбулися змагання серед навчальних взводів 4-го курсу «Краща ланка ГДЗС»

Традиційно 20 вересня 2017 року на навчально спортивному комплексі  Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відбулися змагання серед навчальних взводів 4-го курсу «Краща ланка ГДЗС» під керівництвом заступника начальника кафедри  пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт полковника служби ц.з. Василя Івановича Луща та науково-педагогічного колективу кафедри.
Змагання відбувались у два етапи: перший етап – це теоретична частина, де команди протягом трьох хвилин давали відповіді на 10 теоретичних питань та розв’язували задачі з визначення безпечних параметрів роботи в непридатному для дихання середовищі, другий етап став найцікавішим не лише для учасників змагань, а й для численних глядачів, –  практичні вправи. Відтак, на п’яти робочих місцях змагались на швидкість у таких вправах: виконання оперативної перевірки, підйом по висувній драбині, в’язання рятувальної мотузки за конструкцію, в’язання подвійно-рятувальної петлі на потерпілому, переміщення колеса за допомогою кувалди. Всі вправи виконувались в захисних дихальних апаратах на стиснутому повітрі.
Заключним етапом стало оперативне розгортання ланки з пошуком та рятуванням потерпілого. Дана вправа є підсумком набутих знань за чотири  роки навчання, адже вона показує знання відділення пожежно-технічного обладнання, виконання оперативної перевірки, порядку пошуку та рятування потерпілого, тощо.
Відповідно до результатів:
           I.            ПБ-43
          II.            ПБ-42
         III.            ПБ-41.
Заступник начальника навчально-наукового інституту пожежної та техногенної безпеки полковник служби ц.з Р.В. Пархоменко відзначив важливість підготовки газодимозахисників, привітавши переможців та нагородивши їх грамотами. 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.