28.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

13.09.2017
ЛДУ БЖД

24 Форум видавців у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності

У Центрі культури та мистецтв відбулася зустріч автора з курсантами та студентами нашого Університету. Особливій теплоті спілкування посприяло те, що Олександр Олійник – працівник служби ДСНС (він професійно займається дослідженням і дізнанням пожеж). Можливо, саме тому присутні в залі з особливою уважністю слухали гостя, який говорив про те, як важливо, виконуючи щоденну роботу, «не розгубити небо своєї душі, з хмарами чи без… не розгубити вміння шукати свою ідею, здатність віддати все за неї. Навіть життя».

Головний герой роману «Денний звук» – майор армії ВПС США Клод Ілері, який брав участь у бомбардуванні Хіросіми, живе у невеличкому містечку. Тоді… він просто «виконав наказ». У романі є ще одна героїня – японська дівчинка, чиє минуле стає на заваді її майбутньому…

Тема меж, які встановлюють люди, і безмежності людської душі, тема війни і відповідальності, порушена у творі, має особливе звучання для Олександра Олійника, бо сам родом він із Краматорська.

Автор був приємно здивований, побачивши театралізоване прочитання фрагментів свого роману, який підготували наші курсанти та студенти (Сергій Вовк, Анастасія Грачова, Мирослава Боярська) під керівництвом старшого лейтенанта Олега Максютинського.

Після зустрічі охочі могли придбати книгу з автографом автора, який своїм твором нагадує: «Існує тільки одна точка відліку дивовижних змін всесвіту, що відбуваються навколо. І ця точка – ти сам».

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua