RSS

Новини навчальних закладів

30.05.2017
ЛДУ БЖД

Доцент кафедри технічного перекладу Університету Ірина Дробіт повернулася зі стажування в рамках Програми академічних обмінів імені Фулбрайта

Доцент кафедри технічного перекладу Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Ірина Дробіт повернулася зі стажування в рамках Програми академічних обмінів імені Фулбрайта. Щорічно ця програма надає можливість представникам провідних освітніх закладів України, які спеціалізуються на викладанні та адмініструванні навчального процесу гуманітарних, соціальних, точних, технічних та природничих дисциплін, переймати досвід американських колег.
Стажування Ірини Дробіт проходило в Мерилендському університеті (University of Maryland, College Park, MD, USA) упродовж одного академічного року та відбувалося в рамках програми для розвитку науково-педагогічного персоналу (Fulbright Faculty Development Program). Вона вивчала адміністрування магістерських програм з усного та письмового перекладу наявних в Мерилендському університеті.
Під час перебування на програмі Ірина Дробіт провела три вебінари, присвячені питанням викладання автоматизованих систем перекладу та локалізації, прочитала лекцію для студентів-перекладачів Мерилендського університету на тему «Зарубіжна література в українських перекладах: мученики і герої», виступала з доповідями. Вона зокрема доповідала під час Монтерейського форуму 2017, який проходив у Мідделберському інституті міжнародних відносин (Монтерей, Каліфорнія) та був присвячений проблемам викладання локалізації, та у Науковому товаристві імені Шевченка у США (Нью Йорк) на тему «Українізація іноземних товарів та послуг: мовні та культурні аспекти».
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.