https://www.high-endrolex.com/10 Викладач НУЦЗУ Валерій Бондар став учасником Міжнародної науково-практичної конференції «Розмінування акваторій: проблеми, теорія, практика та міжнародний досвід» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.05.2017
НУЦЗУ

Викладач НУЦЗУ Валерій Бондар став учасником Міжнародної науково-практичної конференції «Розмінування акваторій: проблеми, теорія, практика та міжнародний досвід»

Метою конференції була оцінка практичного стану водолазної справи, зокрема, акваторій в  Україні; ознайомлення з нормативно-правовими документами з організації та проведення підводних підривних робіт; обмін досвідом із питань, що пов’язані з виконанням завдань під водою, а саме – роботі водолазів різних відомств по розмінуванню акваторій.
На конференцію були запрошені представники міжнародних водолазних організацій (місій); спеціалісти водолазної справи МО, МВС, СБУ, ДСНС та інших відомств, що залучаються до розмінування акваторій; фахівці державних та приватних підприємств, які виготовляють та постачають водолазне майно, техніку та спорядження; викладачі й інструктори з водолазної справи у навчальних закладах, волонтери.
Іноземних гостей на конференції представляли фахівці водолазної справи й розмінування із Канади та Литви.
Делегацію представників ДСНС очолював головний спеціаліст відділу організації служби та забезпечення реагування на надзвичайні ситуації Управління забезпечення оперативно-рятувальних сил  ЦЗ ДСНС України  Юрій Василевський. До неї також входили начальник групи підводного розмінування 1-го спеціалізованого центру швидкого реагування (м. Київ), майор служби цивільного захисту Олександр Остапов  та викладач  кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт НУЦЗУ Валерій Бондар.
У своїх доповідях майор  Остапов  та викладач Бондар  торкнулись питань діяльності формувань ДСНС України щодо очищення внутрішніх вод України та акваторій Чорного і Азовського морів від вибухонебезпечних предметів, а також початкової підготовки водолазів у системі ДСНС.
Зацікавленість  учасників конференції викликали особливості підготовки водолазів ДСНС в Національному університеті цивільного захисту України, програми  їхньої підготовки, логістика використання та комплектування спорядженням і оснащенням.
Тема доповіді викладача НУЦЗУ Валерія Бондаря  - «Початкова підготовка водолазів ДСНС» викликала резонанс питань у присутніх у залі, Бурхливе обговорення, створивши продуктивну дискусію серед  фахівців.
Форум спеціалістів водолазної справи пройшов у конструктивній та дружній дорадчій атмосфері взаємодопомоги, позитивного ставлення до професійних проблем у колег із інших відомств та країн.
Учасники конференції прийняли резолюцію із надання пропозицій до керівних державних органів з метою покращення стану справи підводного розмінування в Україні. 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Відділ зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю
Фото – Валерій Бондар
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10