RSS

Новини навчальних закладів

18.05.2017
ЛДУ БЖД

ПРЕДСТАВНИКИ УНІВЕРСИТЕТУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ТРЕНІНГУ «Методика ресурсоефективного та більш чистого виробництва (РЕЧВ) як складова екологічного менеджменту на підприємствах

Тренінг організовано департаментом екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації спільно з Центром ресурсоефективного та чистого виробництва із залученням австрійських фахівців, а саме ЙоханесаФреснера, який працює в сфері ресурсоефективності,  енергоефективності таекологічного менеджменту з 1991 року.
Учасники тренінгу ознайомилися з новітньою методикою (методикою РЕЧВ), направленої на скорочення споживання ресурсів підприємства та мінімізації впливу на навколишнє середовище, шляхом зменшення виробничих витрат; скорочення споживання енергії, матеріалів і води на одиницю продукції; зменшення кількості відходів; оптимізації конструкції та дизайну виробів; збільшення частки використання відходів у виробничому процесі тощо. Критерієм успішності впровадження методики є зниження у натуральному виразі витрат ресурсів на виробництво одиниці продукції.
Методика створена у рамках концепції Агенства Організації об’єднаних націй з промислового розвитку (UNIDO), на яке покладено місію сприяння міжнародному промисловому співробітництву та індустріальному розвитку країн, що розвиваються, і країн з перехідною економікою.
Учасники тренінгу також ознайомилися із досвідом австрійської дослідницької компанії з екологічного консультування STENUM GmbH щодо прикладів впроваджених проектів ресурсоефективного та більш чистого виробництва на підприємствах Європи, у тому числі Східної Європи (Молдова).

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.