https://www.high-endrolex.com/10 Співробітники Національного університету цивільного захисту України запатентували чергову наукову розробку | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.11.2016
НУЦЗУ

Співробітники Національного університету цивільного захисту України запатентували чергову наукову розробку

25 жовтня 2016 року відповідно до Закону України «Про охорону прав на винаходи та корисні моделі» в Державному реєстрі патентів України зареєстрована чергова наукова розробка, заявником і власником якої є Національний університет цивільного захисту України.
17 листопада колектив університету отримав підтверджуючий документ цьому – оригінал патенту України на корисну модель:
 
«Спосіб експрес-ідентифікації водних розчинів середньої та високої мінералізації». Авторами розробки є творчий колектив кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки факультету техногенно-екологічної безпеки  навчального закладу у складі професора кафедри Олександра Васюкова, доцента кафедри Валентини Лобойченко та начальника курсу Євгена Іванова.
 
Запропонований спосіб експрес-ідентифікації водних розчинів підвищеної мінералізації, що характеризуються постійним співвідношенням йонного складу, у порівнянні з прототипом, дозволяє прискорити у 8 – 9 разів процес їх ідентифікації за електропровідністю вихідного розчину та коефіцієнтом ідентифікації, а також спростити цю процедуру за рахунок зменшення кількості хімічного посуду, що використовується, та стадій аналізу.
 
Як зауважив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, протягом 2016 року університетом вже подано 39 заявок та отримано 30 патентів України (5 – на винаходи, 21 – на корисні моделі, 4 авторські свідоцтва), а також 5 позитивних рішень за результатами експертизи по суті на відповідність умовам патентоздатності.
Бажаємо авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства!
 
 
Євгеній Рибка, відділ організації науково-дослідної роботи НУЦЗ України, прес-служба НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10