RSS

Новини навчальних закладів

29.10.2016
НУЦЗУ

У Національному університеті цивільного захисту України відбулася міжнародна науково-практична конференція

28-29 жовтня на базах факультетів пожежної безпеки та оперативно-рятувальних сил в Національному університеті цивільного захисту України відбулася міжнародна науково-практична конференція «Проблеми пожежної безпеки” («Fire Safety Issues”). У заході взяли участь понад 150 науковців, провідних вчених з різних регіонів нашої держави, представники Євросоюзу та інших країн.
Вітав учасників конференції проректор з наукової роботи полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов і бажав плідної роботи. У рамках пленарного засідання директор ТОВ науково-дослідне підприємство «Технології захисту» Олександр Морозов подарував університету індивідуальний засіб захисту органів дихання - регенеративний дихальний апарат для використання у навчальному процесі. Досвідом своєї діяльності поділились учасники конференції - доцент Центру дошпитальної допомоги та медицини катастроф Королівства Швеція Амір Хоррам-Манеш та професор університету Гєтеборга Ерік Кальстром. Взагалі, фахівці обговорили нагальні проблеми пожежної безпеки.
Після пленарного засідання робота наукового форуму тривала у секціях: “Виникнення і розвиток пожежі", "Вогнестійкість", "Вогнегасні речовини", "Пожежна безпека в промисловості", "Автоматичні системи в пожежній безпеці", "Тактика гасіння пожеж", "Сили та засоби аварійно-рятувальних підрозділів". Для учасників конференції було організовано показ пожежно-тактичних навчань, демонстрацію пожежно-рятувальної техніки. а також проведено круглий стіл із закордонними колегами.
Науковці міжнародної науково-практичної конференції отримали сертифікати учасників заходу.
За результатами наукового форуму, її представники ухвалили резолюцію, де виділили пріоритети: впроваджувати у навчальний процес ВНЗ ризик-орієнтований підхід оцінки пожежної безпеки об'єктів у рамках «Концепції управління ризиками виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру»; продовжити взаємовідносини з керівництвом головних управлінь та управлінь ДСНС України в областях стосовно впроваджень в органах і підрозділах наукових та методичних розробок у галузі пожежної та техногенної безпеки; у рамках сумісних наукових досліджень НУЦЗУ та Національного технічного університету «ХПІ» продовжити вивчення та випробування властивостей вогнетривких радіаційно стійких новітніх функціональних матеріалів для локалізації розплавів ядерних реакторів; внести пропозицію до департаменту реагування на надзвичайні ситуації щодо надання ВНЗ та НДУ ДСНС України статистичної інформації про ліквідацію пожеж та інших надзвичайних ситуацій; з метою обізнаності про Міжнародну науково-практичну конференцію «Проблеми пожежної безпеки» підготувати інформаційний лист до International Association for Fire Safety Science щодо її проведення у 2018 році та можливості її включення до переліку тих, що рекомендовані даною організацією.

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова, відео - Дар'ї Ахмадуліної

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.