https://www.high-endrolex.com/10 В ЧІПБ відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція «Надзвичайні ситуації: безпека та захист» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.10.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

В ЧІПБ відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція «Надзвичайні ситуації: безпека та захист»

З 21 до 22 жовтня на базі Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України відбулася VI Міжнародна науково-практична конференція «Надзвичайні ситуації: безпека та захист».
Конференція розпочалася із пленарного засідання, на якому виконуючий обов’язки начальника інституту Олександр Тищенко привітав учасників із початком заходу та зазначив: «Наука є важливим фактором впливу на технологічний рівень розвитку всіх сфер діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій та системи цивільного захисту в цілому. Глибоко переконаний, що результатом спільної праці учасників конференції буде отримання нових знань і досвіду. Зичу усім нових творчих злетів, сміливих креативних ідей та їх реалізації на теренах професійної діяльності».
За програмно-реєстраційними даними у конференції (очно та заочно) взяли участь більше 160 учасників, з них 11 докторів наук та 71 кандидат наук з України, Республіки Білорусь, Польщі, Італії, Грузії, Болгарії.
На пленарному засіданні були заслухані 5 доповідей та встановлено відеозв’язок із містом Гродно (Республіка Білорусь). Учасники конференції мали змогу почути привітання та доповідь доктора технічних наук, професора, завідувача кафедрою технічної механіки та матеріалознавства Гродненського Державного аграрного університету Валентина Потехи.
Подальша робота конференції проходила у трьох секціях: «Прикладні наукові аспекти прогнозування та запобігання надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пожежами»; «Технології пожежної та техногенної безпеки»; «Інформаційні технології та математичні моделі у вирішенні проблем попередження надзвичайних ситуацій».
На секційних засіданнях було заслухано 49 доповідей наукових, науково - педагогічних працівників, ад’юнктів, студентів та курсантів, до сфери інтересів яких відносяться питання пожежної та техногенної безпеки, а також цивільного захисту.
Міжнародна науково-практична конференція «Надзвичайні ситуації: безпека та захист» продемонструвала високий рівень наукових доповідей та повідомлень з різних аспектів досліджуваної проблеми і зібрала чималу кількість наукових, науково-педагогічних, практичних працівників, зокрема, і що дуже важливо, представників практичних підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, які займаються проведенням фундаментальних і прикладних наукових досліджень з актуальних проблем забезпечення пожежної безпеки, захисту населення і території від техногенних аварій та природних катастроф.

 


Відділ зв’язків з ЗМІ та РГ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10