28.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

21.09.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

Черкаський інститут пожежної безпеки отримав сертифікат Європейської асоціації навчальних закладів пожежних служб

Під час урочистих заходів, організованих в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України з нагоди професійного свята Дня рятівника, професор Академії пожежної безпеки Інституту фізики та безпеки, м. Арнем, Рікардо Вівер вручив в. о. очільника навчального закладу Олександру Тищенку сертифікат, який засвідчує прийняття інституту до Європейської асоціації навчальних закладів пожежних служб (ЄАНЗПС).
Нагадаємо, ЧІПБ ще на початку червня 2016 року за результатами відкритого голосування делегатів конференції «Налагодження співпраці у сфері досліджень та розвитку пожежної безпеки, пожежогасіння та цивільного захисту», яка відбулася у м. Бухарест, Румунія, прийняли до складу ЄАНЗПС.
ЄАНЗПС була утворена у 1988 році для обміну досвідом у сфері підготовки кадрів для пожежних служб між профільними навчальними закладами і практичними підрозділами країн Європи. До її складу входять установи з Австрійської Республіки, Республіки Білорусь, Королівства Бельгії, Республіки Болгарії, Чеської Республіки, Королівства Данії, Естонської Республіки, Французької Республіки, Федеративної Республіки Німеччини, Угорщини, Литовської Республіки, Латвійської Республіки, Королівства Нідерландів, Республіки Польщі, Португальської Республіки, Словацької Республіки, Республіки Словенії, Королівства Іспанії, Королівства Швеції, України та інші.
Прийняття інституту до ЄАНЗПС дозволить використовувати європейський досвід під час підготовки фахівців у сфері пожежної безпеки та цивільного захисту, а також сприятиме розробці спільних концепцій і стандартів у зазначених галузях.

 



Відділ зв’язків з ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua