https://www.high-endrolex.com/10 Здобутки винахідників інституту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.09.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

Здобутки винахідників інституту

Щорічно, в третю суботу вересня, в Україні відзначають День винахідника і раціоналізатора. Розвиток технічної творчості та винахідництва є одним із основних завдань науково-технічної діяльності кожного вищого навчального закладу інженерного профілю. Предметною областю наукових досліджень працівників Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України передусім є пожежна безпека, захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, діяльність оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.
Науковцями інституту ведеться винахідницька робота, результатом якої є отримання протягом останніх трьох років 9 патентів на корисні моделі та винаходи, подання 3 заявок на корисні моделі, а винахід «Вогнезахисна полімерна композиція», на який отриманий патент, (авторський колектив: Андрій Березовський, Ігор Маладика, Юрій Попов, Наталія Саєнко, Роман Биков, Василь Кришталь) за результатами Всеукраїнського конкурсу «Винахід року – 2015» визнаний кращим у номінації «Кращий винахід – 2015 в Черкаській області».
У серпні 2016 року працівники навчального закладу подали заявки на участь у конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів, робіт у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, що був оголошений Українським науково-дослідним інститутом цивільного захисту. За підсумками загальноінститутських конкурсів «На кращий виставковий науковий експонат» та «На кращий винахід» їх розробки визнані кращими, а саме:
 експериментальна установка «Сіпоріз», авторський колектив у складі: Миколи Шкарабури, Олега Мирошника, Миколи Лаврусенка, Олега Землянського;
– макет «Автоматична система противибухового захисту автомобілів з ГБО», авторський колектив у складі: Сергія Касярума, Олега Землянського;
– довідниково-аналітичний програмний комплекс «Довідник небезпечних речовин», авторський колектив у складі: Артема Биченка, Віталія Нуянзіна, Михайла Пустовіта, Максима Удовенка, Андрія Березовського.
Представники іноземних делегацій, які взяли участь в урочистостях з нагоди Дня рятівника: Вальдемар Ясколовський (декан факультету пожежної техніки Головної школи пожежної служби, м. Варшава), Рікардо Вівер (професор Академії пожежної безпеки Інституту фізики та безпеки, м. Арнем) та Рійк ван дер Діккенберг (старший науковий співробітник Академії пожежної безпеки Інституту фізики та безпеки, м. Арнем), відвідали виставку винахідницьких та раціоналізаторських проектів та високо оцінили результати роботи наукового колективу інституту.
Своїм творчим пошуком та своїм завзяттям винахідники і раціоналізатори сприяють розвитку науково-технічного прогресу, національної економіки, зростанню інтелектуального потенціалу суспільства. Тому, хотілося б побажати новаторам науково-технічної сфери нових творчих здобутків, плідних ідей та втілення їх у життя.

 


ННВВ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10