RSS

Новини навчальних закладів

27.06.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

Урочисте відкриття на базі інституту українсько-польського студентського табору

27 червня в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України розпочав свою роботу українсько-польський студентський табір. Цього дня до Черкас із Варшави прибули 9 вихованців Головної школи пожежної служби Республіки Польща.
На цілий тиждень навчальний заклад, не зважаючи на закінчення навчального року, стане осередком проведення різноманітних практичних занять, фізкультурно-спортивних заходів, пожежних навчань, творчих вечорів та розважальних конкурсів. Також гостей із польської столиці, у рамках екскурсійної подорожі Черкащиною, познайомлять із українськими традиціями, історією козацтва на Чигиринщині та родзинкою міста Умань – Національним дендрологічним парком «Софіївка».
В. о. начальника ЧІПБ Олександр Тищенко привітав учасників літнього табору та наголосив: «Той факт, що країна Європейського Союзу виявляє стосовно нас такий рівень довіри, оцінюючи належним чином нашу наукову школу та досвід у вихованні високопрофесійних кадрів, вселяє оптимізм і віру, що Україна з часом займе належне їй місце у світовій спільноті. А проведення подібних проектів, по суті, є важливими кроками Євросоюзу назустріч нашій Державі!».
Знайомство учасників українсько-польського табору пройшло у дружньому товариському колі, де кожен коротко розповів про себе та свої уподобання. Спілкування було українською, польською та англійською мовами.
Організація подібного табору на базі одного із провідних ВНЗ області сприятиме не лише в обміні досвідом при підготовці фахівців для служби цивільного захисту, а й внесе позитивні зміни у динаміку розвитку туризму історичними місцями Черкащини.
На завершення хотілося б привести слова польського курсанта – старшого делегації Давида Юхимовича: «Ми надзвичайно вдячні українській стороні за теплий прийом. Побачене нас не розчарувало. Навпаки, лише додало ідей та бажання приїхати до вас іще!»

 



Відділ зв’язків з ЗМІ та роботи з громадськістю
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.