RSS

Новини навчальних закладів

14.06.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

ЧІПБ прийняли в Європейську асоціацію навчальних закладів пожежних служб (ЄАНЗПС)

В. о. начальника ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля НУЦЗ України Олександр Тищенко і доцент кафедри іноземних мов Сергій Хряпак 10 червня у м. Бухарест, Румунія, презентували навчальний заклад. Свої доповіді вони представили на конференції «Налагодження співпраці у сфері досліджень та розвитку пожежної безпеки, пожежогасіння та цивільного захисту». За результатами проведення заходу шляхом відкритого голосування делегати конференції прийняли ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля до складу Європейської асоціації навчальних закладів пожежних служб.
ЄАНЗПС була утворена у 1988 році для обміну досвідом у сфері підготовки кадрів для пожежних служб між профільними навчальними закладами і практичними підрозділами країн Європи. До її складу входять установи з Австрійської Республіки, Республіки Білорусь, Королівства Бельгії, Республіки Болгарії, Чеської Республіки, Королівства Данії, Естонської Республіки, Французької Республіки, Федеративної Республіки Німеччини, Угорщини, Литовської Республіки, Латвійської Республіки, Королівства Нідерландів, Республіки Польщі, Португальської Республіки, Словацької Республіки, Республіки Словенії, Королівства Іспанії, Королівства Швеції, України та ін.
Прийняття ЧІПБ до ЄАНЗПС дозволить використовувати європейський досвід під час підготовки фахівців у сфері пожежної безпеки та цивільного захисту, а також сприятиме розробці спільних концепцій і стандартів у зазначених галузях.

 


Відділ зв’язків з ЗМІ та РГ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.