https://www.high-endrolex.com/10 Випуск фахівців рятувальної справи | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.06.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

Випуск фахівців рятувальної справи

11 червня в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України – свято випуску. Сьогодні завершили навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавра та спеціаліста з присвоєнням першого спеціального звання середнього начальницького складу лейтенант служби цивільного захисту 110 курсантів (з них – 19 відмінників навчання), а також отримали дипломи про завершення навчання 46 студентів (із них з відзнакою – 15 осіб). Серед студентів вперше завершили навчання за напрямом підготовки «Психологія» 26 бакалаврів.
На святкових заходах з нагоди випуску, що цього року розпочалися із відкриття біля центрального входу навчального закладу меморіальних дошок випускникам інституту, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході України Олексію Панченку та Ігорю Бойку, були присутні безліч батьків, рідних, військовослужбовців, високоповажних гостей, серед них: директор Департаменту персоналу Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Доценко, перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, начальник управління Апарату міністра внутрішніх справ Валентин Семко, перший заступник начальника Управління ДСНС України в Черкаській області полковник с.ц.з. Сергій Озеран, лідер громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко та інші.
Після церемонії відкриття меморіальних дошок почесні гості, серед яких мати кавалера Почесної відзнаки Президента України зірки «За мужність» Володимира Правика Наталія Іванівна, та керівництво навчального закладу пройшли до плацу інституту. Традиційно, перш ніж піднятися на трибуну, вони вшанували пам’ять Героїв Чорнобиля покладанням квітів до Монументу на їх честь.
Урочистості з нагоди випуску розпочалися з підняття Державного прапору кращими випускниками 2016 року та виконання Державного Гімну України.
На знак глибокої поваги до подвигу ліквідаторів-пожежних від сьогоднішніх випускників до підніжжя Монументу Героям Чорнобиля були покладені квіти та гірлянди.
Потім хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх Героїв, які пожертвували власним життям заради майбутнього нашої Держави під час проведення антитерористичної операції.
Далі відбулася церемонія вручення дипломів.
З нагоди випуску були нагороджені, як працівники інституту так і чимало випускників. Загалом відзначили 65 осіб.
Згодом запрошений на свято настоятеляь Храму Каплиці Ікони Божої Матері «Неопалима Купина» протоієрей В’ячеслав провів церемонію освячення випускників на подальшу службу.
Хвилюючим моментом для усіх присутніх став перший офіцерський вальс. Також порадували своїми музичними подарунками учасники художньої самодіяльності навчального закладу.
На завершення свята виконуючий обов’язки начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України Олександр Тищенко привітав випускників із закінченням навчання та наголосив: «Дорогі вихованці! Ви отримуєте диплом фахівця пожежно-рятувальної справи та омріяні перші зірки на погонах, які віднині відкривають перед вами нові перспективи у професійному становленні. Вами зроблено вибір на користь однієї із героїчних та благородних професій. Бажаю вам міцного здоров’я і щоденного натхнення, невичерпного ентузіазму, витривалості і великої сили духу. Ми віримо у вас і запевняємо, що двері рідного навчального закладу будуть завжди відкриті перед вами».
Після цього випускники пройшли урочистим маршем по плацу інституту, традиційно підкидаючи у небо монети «на щастя», та сфотографувались на згадку.



Відділ зв’язків з ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10